Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Desiaty ročník Žilinskej plaveckej štafety: Koľko rokov mala najmladšia pretekárka?

Žilinská plavecká štafeta má za sebou jubilejný desiaty ročník. Účastníci spolu odplávali 1 369 070 metrov. Medzi najstaršou a najmladšou účastníčkou bol vekový rozdiel 85 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Desiaty ročník Žilinskej plaveckej štafety: Koľko rokov mala najmladšia pretekárka?
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Vo štvrtok 20. septembra sa uskutočnil jubilejný 10.ročník tradičného podujatia Žilinská plavecká štafeta. Do štafety sa v tomto ročníku zapojilo celkovo 973 plavcov, ktorí v tomto roku preplávali dovedna 1 369 km. Informovala o tom hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Podujatie patrí medzi úspešné, teší sa veľkému záujmu a plaváreň počas celého dňa takmer praskala vo švíkoch.„Najvy­trvalejšou plavkyňou bola 44 ročná Mária Ondrušková, ktorá pravidelne prekonáva rekordy žilinskej štafety a počas aktuálneho ročníka preplávala celkovo 34,1 km. Z mužov bol najúspešnejším Tibor Ďurica, ktorý vo veku 66 rokov dokázal preplávať úctyhodných 12 km. Najstaršou účastníčkou bola 87 ročná pani Marta Martonická, ktorá preplávala 300 metrov. Najstarším účastníkom bol Pavol Baláž, ktorému sa vo veku 77 rokov podarilo preplávať pol kilometra,“ uviedla Zigová.

„Najmladšou účastníčkou bola dvojročná Olívia, ktorá za pomoci otca preplávala 300 metrov,“ doplnila hovorkyňa.

Podujatie sa dostalo aj za hranice Slovenska, nakoľko sa ho zúčastnili aj plavci z Českej republiky a Portugalska. Akcie sa zúčastnili základné školy, stredné školy, športové kluby a verejnosť. Mesto Žilina sa zapojilo do Plaveckej štafety miest 2018, ktoré organizuje Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky.„Výs­ledky, na ktorej priečke sme sa umiestnili, budeme vedieť v priebehu mesiaca december,“ uzavrela Zigová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM