Igor Petrík Správy

Decembrové zmeny v cestovnom poriadku: Pozrite radšej teraz!

Pokiaľ využívate prímestskú autobusovú dopravu, nenechajte si ujsť tento prehľad. Už o pár dní nastanú zmeny v cestovnom poriadku, ktoré sa dotknú aj viacerých spojov jazdiacich zo Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Decembrové zmeny v cestovnom poriadku: Pozrite radšej teraz!
Zdroj: TASR

V rámci celoštátnych zmien v pravidelnej autobusovej doprave dochádza od 13. decembra k niektorým úpravám cestovných poriadkov v prímestskej autobusovej doprave SAD Žilina. „Na základe rokovania so starostami obcí na Kysuciach, Hornom Považí a Turci boli realizované požiadavky a návrhy obcí na 29 linkách a to predovšetkým zlepšenie nadväznosti spojov, časové úpravy, či pridanie zachádzok autobusov pre zlepšenie dostupnosti autobusovej dopravy,“ informovala Ivana Strelcová, hovorkyňa SAD Žilina.

Ako dodala, u takmer 200 spojov, na základe monitorovania vozidiel, dochádza k skráteniu času jazdy. Táto úprava sa realizovala na spojoch, kde to umožňovala dopravná situácia a priepustnos­ť ciest.

Zmeny v prímestskej doprave od 13. decembra:

  • Na trase Čadca – Turzovka boli pridané autobusové spoje počas víkendov tak, aby vhodne doplnili ponuku železničnej dopravy, za zrušené vlakové spoje.
  • Na základe vyhodnotenia využívania novozriadenej zastávky Žilina, Nemocničná, boli pridané ďalšie spoje, ktoré budú na zastávke zastavovať.
  • V meste Čadca sa na trase prímestských liniek z Čadce v smere na Žilinu u 62 spojov pridala zastávka Čadca, ul. Slobody (Tesco), čím sa zlepší dostupnosť autobusovej dopravy a vyhovie sa tým požiadavkám cestujúcich.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM