Peter Klimant Správy

Ďalšia nepríjemnosť pár chvíľ pred Janošíkovými dňami: Pod cestou sa objavila diera!

Terchovú pred začiatkom známeho festivalu postretol ďalší problém. Pod cestou pri obci našli veľkú dieru, ktorá mohla skomplikovať prechodnosť áut na tomto úseku. Okrem toho obec stále rieši i poškodený vodovod v Krivánskej Rizni. Ohrozia tieto problémy Jánošíkove dni?

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia nepríjemnosť pár chvíľ pred Janošíkovými dňami: Pod cestou sa objavila diera!
Zdroj: TASR

Pod poškodenou cestou z Terchovej do Vrátnej doliny v Tiesňavách sa počas opráv našla pomerne veľká diera. Podľa starostu Terchovej Milana Laurenčíka bude dočasne premostená pontónovým mostom.

Situácia na ceste v Tiesňavách sa podľa neho mení z hodiny na hodinu. „Pred chvíľou sme už mysleli, že je dobre. Teraz sa tam objavila nejaká jaskyňa – diera pod cestou. Riešime to premostením pontónovým mostom a bude to na určitú dobu provizórne riešenie. Chceme to spustiť už vo štvrtok, aby tam na Jánošíkove dni mohli ľudia bývať v hoteloch. V sobotu tam máme aj svadbu, takže potrebujeme, aby sa tam ľudia dostali,“ povedal Laurenčík.

Doplnil, že poškodený vodovod v Krivánskej Rizni, ktorý spôsobil problémy so zásobovaním pitnou vodou približne pre 1000 ľudí, riešia aj dnes. „Robia náhradné prepojenie poruchy, aby sme vedeli vodou z Krivánskej Rizne zásobovať rezervoár, ktorý máme v Sokolí,“ uviedol terchovský starosta.

Starosta na záver zdôraznil, že obec je na sto percent pripravená na 52. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni. Ten začína už vo štvrtok 24. júla a potrvá do nedele 27. júla. „Dúfame len, že sa nám do toho nedostane nič mimoriadne, aby sme to nemuseli korigovať. Okrem konského vozového sprievodu, ktorý nepôjde do Vrátnej a bude mať zrejme náhradnú trasu, bude všetko podľa programu,“ uzatvoril Laurenčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM