Správy

Ďalší testovací víkend pred nami: V Žiline sa otvorí 20 odberových miest

Na sedem z dvadsiatky odberových miest sa dá objednať a vyhnúť sa tak čakaniu v rade.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší testovací víkend pred nami: V Žiline sa otvorí 20 odberových miest
1
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Žilinčania môžu počas najbližšieho víkendu (13.- 14. 2.) využiť na skríningové testovanie 20 odberových miest v 10 lokalitách mesta. Možnosť elektronickej rezervácie termínu na testovanie ponúkne podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka sedem odberových miest.

Zoznam víkendových odberných miest nájdete v priloženej galérii.

Mierne zhoršenie

„Testovanie sa uskutoční v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 20.00 hod., s obvyklými prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 do 12.45 h a od 17.00 do 17.45 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19.30 hod., v odberných miestach s elektronickou rezerváciou o 19.45 hod.,“ uviedol hovorca mesta.

Dôvodom pre opakovanie testovania v Žiline je COVID automat, ktorý začal od pondelka (8. 2.) platiť na celom území Slovenska. „Epidemická situácia v okrese Žilina sa po aktualizácii automatu v utorok (9. 2.) mierne zhoršila, čím sa presunul z II. (červeného) do III. (bordového) stupňa varovania. Podľa platných pravidiel potrebujú od 10. februára obyvatelia zo Žilinského okresu na cestu do práce negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní. Rovnaká povinnosť platí aj pri pohybe medzi okresmi,“ doplnil Miškovčík.

Môžu sa tvoriť rady

„Je možné, že sa pred niektorými odbernými miestnosťami budú tvoriť rady čakajúcich. Prednosť majú rodičia s deťmi, tehotné ženy, seniori či ľudia so zdravotným znevýhodnením. Žilinská samospráva vyzýva na prejavy spolupatričnosti, tolerancie a dodržiavanie preventívnych opatrení. Povinné sú rúška, používanie dezinfekcie a dodržiavanie rozstupov,“ vysvetlil hovorca mesta.

Pripomenul, že v Žiline aktuálne funguje deväť súkromných mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. „Žilinčanom sú k dispozícii v pracovných dňoch, niektoré fungujú aj počas víkendu,“ dodal Miškovčík.

Všetky aktuálne informácie nájdu Žilinčania na internetovej stránke mesta, osobitnej internetovej stránke koronavirus.zi­lina.sk alebo mestskej stránke na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Odberné miesta v Žiline na testovanie 13. - 14. 2.
1
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM