Jozef Legéň Iné športy

Cyklisti sa poriadne zapotia: Viac ako 500 kilometrov dlhá trať pôjde aj cez Žilinu

Najmenej 17 hodín tvrdej driny, 533 kilometrová trasa a skoro 300 amatérskych cyklistov v štyroch krajinách V4 - to je len niekoľko číselných údajov, ktoré charakterizujú 1. Vyšehradské cyklistické preteky.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti sa poriadne zapotia: Viac ako 500 kilometrov dlhá trať pôjde aj cez Žilinu
Zdroj: Dnes24.sk

Trasa zahŕňa kopcovitý terén na Slovensku, zjazdy a rovinaté úseky v Českej republike. Štart pretekov je v Budapešti 17. mája, a cieľ na druhý deň v Krakove. Koncept cyklistických pretekov, trasu a podmienky účasti predstavil dnes napoludnie na tlačovej konferencii vo Varšave minister zahraničných vecí Poľskej republiky Radoslaw Sikorski spolu s Czesławom Langom, generálnym riaditeľom spoločnosti Langteam. Hlavnou myšlienkou pretekov je propagovať spoluprácu medzi krajinami V4 a verejnosťou, medzi európskymi krajinami a krajinami Východného partnerstva.

Žilina polovicou pretekov

Vyšehradské cyklistické preteky bude sprevádzať rad propagačných podujatí situovaných pozdĺž trasy a v hlavných mestách V4. Na území Slovenska bude zriadený tzv. kontrolný bod – občerstvovania stanica v Nitre. Druhým mestom kadiaľ na Slovensku pretek povedie je Žilina. Pravdepodobnosť kedy sa pretekári objavia v Žiline je odhadovaná medzi 24:00 až 5:00. Organizátori rátajú s rýchlosťou pretekárov 22km/h až 35km/h. V našom regióne cyklisti na trase budú mať po prvý kát dočinenie so stúpaniami. V noci z piatka na sobotu bude prinajmenšom zaujímavé pozrieť si ako pod rozsvietenými lampami mesta “prefrčí“ 300 amatérskych pretekárov, ktorí budú bojovať o prvenstvo a slávu.

Pozrite si fotografie z tlačových konferencií v Budapešti a Krakove, ako aj oficiálne video pretekov. V galérii nájdete aj mapu pretekov.

Foto: visegradbicycle­race.com

V4_preteky_foto
4
Galéria
V4_preteky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM