Správy

Čo všetko skončilo v rukách žilinských colníkov: Množstvo fejkov aj nebezpečné mobily

Žilinskí colníci tento rok zaistili už stovky falzifikátov. Nejde pritom vždy len o napodobneniny módnych značiek. Novinkami sú žiletky či nebezpečné mobily.

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko skončilo v rukách žilinských colníkov: Množstvo fejkov aj nebezpečné mobily
Zdroj: TASR

Žilinskí colníci zaistili tento rok 1525 falzifikátov rôzneho tovaru. V prípade, že by sa tieto výrobky dostali na trh, držiteľom ochrannej známky by vznikla škoda takmer 55 800 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Upozornila na to, že mnohé falzifikáty by boli pre používateľov nebezpečné. ,,Napríklad falzifikáty mobilných telefónov známej značky sa počas uskladnenia v sklade zadržaného tovaru úplne rozlepili. Problém spôsobila batéria, ktorá z nezistených príčin zväčšila svoj objem," uviedla Chríbiková.

,,V tohtoročnej štatistike tovaru zadržaného pre podozrenie, že ide o falzifikát, sa ocitlo už 574 párov prevažne športovej obuvi. Naposledy ju colníci objavili v predajni na Kysuciach. Zákazníkom ponúkali viac ako 20 párov tenisiek s napodobeninou dizajnu svetoznámej spoločnosti. Výrobky už podľa vizuálnych znakov vykazovali znaky falzifikátov," vysvetlila hovorkyňa CÚ Žilina.

Doplnila, že okrem obuvi zaistili žilinskí colníci aj hokejové dresy, spodnú bielizeň, šiltovky a iné oblečenie. ,,Našli tiež napodobeniny hračiek a plastových výrobkov, novinkou boli žiletky. Colníci aj na základe týchto skúseností opätovne upozorňujú na nebezpečnosť falzifikátov a odporúčajú, aby si kupujúci všímali nielen cenu, ale aj balenie výrobku a miesto predaja," dodala Chríbiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM