Michal Demjanovič Kultúra

Čo nás čaká tento týždeň v Žiline a okolí? Redakčný výber z akcií

Hľadáte odreagovanie po práci či program počas dovolenky? Ak si neviete vybrať, pomôže vám náš výber siedmich z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká tento týždeň v Žiline a okolí? Redakčný výber z akcií
Zdroj: Dnes24.sk

O veľkom jedákovi a čarovnom kabáte

24. 1. 2017, o 9:00, Bábkové divadlo

Za poctivú prácu- pekelná odmena -kabát síce ošarpaný, ale vrecká sa v ňom peniazmi plnia. To všetko predznamenáva hlavnému hrdinovi bezstarostný život vo večnej hojnosti. Rozprávkový motív „oslíka otras sa“, je však posunutý. Hladoš za svoj blahobyt platí daň. Nesmie totiž kabát vyzliecť. Vnútro štedrého dobráka nezakryje vonkajšok otrhaného šklbana, a keďže sa podľa očakávania v jeho živote nakoniec objaví žena, musí sa Hladoš rozhodnúť. Stará múdrosť totiž vraví, že šaty robia človeka a princeznička.

Zločin a trest

24. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Sám Dostojevskij ho označil ako „psychologický záznam o jednom zločine." Stredobodom mnohých hlasov, ktoré sa v románe navzájom počúvajú, či škriepia je Raskoľnikov. Mladý študent, ktorého vylúčili z univerzity, žije v krajnej biede. Zmietaný túžbou dozvedieť sa, kde sú hranice ľudských možností, odváži sa vybočiť z vyšliapaných koľají. Podľahne svojmu ľahkomyseľnému presvedčeniu o istej výnimočnosti a odváži sa v mene dobra zabiť. Ako romantický rojko si vysníval svoju ideu o dovolení vraždy v záujme vyšších cieľov.

Sexuálna perverzita v Chicagu

26. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske. Rafinovane a najradšej bez záväzkov sa snažia ovládať svoju žiadostivosť a túžby. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Ich sexuálne úlety a energia výrečnosti len maskujú osamelosť a neschopnosť naozajstných citov.

Swing night – cvd combo

26. 1. 2017, o 19:00, Smer music pub, Žilina

Pripravené je pre Vás prvý z tradičných swingových večerov v Smer Music Bar. Vo štvrtok 26.1.2017 sa Vám predstavia výborní CVD Combo zo Žiliny. Swing, latino, blues, jazz. Tradičná hudba na tradičnom mieste. CVD Combo: Michal Cálik – trúbka, Peter Vaňouček – piano a Matúš Dobeš – kontrabas.

Elvis Presley symphony

26. 1. 2017, o 19:00, Štátny komorný orchester, Dolný Val 47, Žilina

Petr Chromčák, dirigent, ČR, Igor Fábera, hoboj, Petr Vondráček, spev, ČR a skupina Lokomotíva, ČR. V programe vystúpia: Peter Breiner: Elvis Goes Baroque pre hoboj, čembalo a sláčiky a Elvis Presley Symphony : piesne Elvisa Presleyho s orchestrom v úprave Víta Fialu.

Hokejový zápas

27. 1. 2017, o 18:00, DOXXbet aréna, Žilina

Hokejový zápas najvyššej slovenskej hokejovej ligy, v ktorom sa stretne domáca Žilina s hokejistami z Martina.

3T – 12 rokov

27. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Majstri situačného a improvizačného divadla Tri tvorivé tvory ̶ Juraj „Šoko" Tabaček, Lukáš „Pucho" Púchovský a Stanislav „Stanley" Staško opäť na našich divadelných doskách. Nová a nepredvídateľná divadelná improvizácia, spoločné dobrodružstvo hercov a divákov, cesta do krajiny fantázie a temných zákutí ľudskej predstavivosti, kde neplatia žiadne obmedzenia, premiéra a derniéra zároveň. Neopakovateľný zážitok z tvorivého procesu a vzniku predstavenia priamo pred očami divákov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM