Tlačové správy Tlačové správy

Čím vás Grécko zlomí, aby ste si ho zamilovali

Balkán je studňou nekonečných dovolenkových možností. Na svoje si tu prídu naozaj všetci – tí, čo túžia po pokoji a ničnerobení, tí, ktorí si chcú užiť žúry, ale aj tí, ktorí majú chuť spoznávať nové destinácie.

Ilustračný obrázok k článku Čím vás Grécko zlomí, aby ste si ho zamilovali
Zdroj: TASR

Pre dobrodruhov je ideálna dovolenka v Čiernej Hore či v Albánsku, pre mladých túžiacich po zábave je ako stvorené Bulharsko. A keď chcete to najlepšie, čo na Balkáne nájdete, navštívte Grécko. Čím vás táto krajina na Peloponézskom polostrove očarí?

Tisícky jedinečných ostrovov

Grécko je výnimočné svojim počtom ostrovov. Ich celkové číslo sa pohybuje okolo 6000. Z tohto šialeného čísla sa dá obývať síce „iba“ 1200 ostrovov, ale keď to porovnáte napríklad s takým Talianskom, tak to má iba 350 ostrovov a to je tiež neuveriteľné číslo. Ktoré z týchto ostrovov sú najkrajšie? Rozhodne to je biely Mykonos, čarovné Santorini s bielymi domčekmi, modrými strechami a romantickým západom slnka či Zakynthos s Navagio Beach. Pláž, ktorá rozhodne patrí medzi tie najkrajšie na svete aj vďaka bielemu piesku, tyrkysovému moru a hrdzavejúcemu vraku lode.

Výnimočná história

Letná dovolenka v Grécku nie je iba o ležaní na pláži, pití Ouza s ľadom a vodou, ale aj o spoznávaní histórie. A tej tu nájdete viac ako dosť, lebo veď čo čakať od kolísky európskej civilizácie? Tisícročia staré pamiatky, chrámy, zrúcaniny sú obrovským lákadlom nielen počas dovolenkovej sezóny, ale kedykoľvek tu prídete. Mestá ako Atény, Meteora, Delfí, Thessaloniki či Olympia sú miestami, kde sa história ukáže vo svojej plnej kráse a vy budete unesený.

Skvelá kuchyňa

Gréci sú známi vo svete svojou lenivosťou a nejako špeciálne sa proti tomu nebránia, keďže ich životné krédo je „syga, syga“, čo znamená „pomaly, pomaly“ a zrejme aj to je dôvod, prečo grécka kuchyňa chutí tak fantasticky v každej taverne. Aj v tej poslednej taverničke na kraji zabudnutej dediny uprostred ničoho. Jedlá ako stifado, souvlaki, moussaka či aj obyčajný grécky gyros potešia každého milovníka jednoduchej, čerstvej a chutnej kuchyne. Nerozmýšľajte o návšteve Grécka zbytočne dlho, zbaľte si svoje slipy či nohavičky, zoberte občiansky preukaz a nájdite zaujímavý last minute do krajiny zvanej Hellas.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM