Igor Petrík Rôzne

Chystáte sa víkendovať v Žiline? Vybrali sme pre vás pár akcií na voľné dni

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Žiline a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa víkendovať v Žiline? Vybrali sme pre vás pár akcií na voľné dni
Zdroj: TASR
  • Jarné a jubilejné vydanie Pecha Kucha Night bude opäť zaujímavým mixom tvorcov a ľudí, o ktorých práci vám radi dávame vedieť. Akcia Pecha Kucha Night Žilina – Volume 30 začína v piatok 24. apríla o 20.20 hod. na Stanici Žilina-Záriečie.
  • Prvý ročník festivalu s názvom mestoINAK, ktorý bude prebiehať na viacerých miestach v Žiline. V rámci festivalu je pripravená prednáška o stave verejných priestorov, v kníhkupectve Artforum sa uskutoční predstavenie knihy Vieš, čo vidíš holandskej publicistky Illah van Oijen. K téme vizuálneho smogu je pripravená inštalácia v centre mesta a následná diskusia, na Deň Zeme sa uskutoční veľká jarná cyklojazda a mnoho iného.Akciu organizuje mesto Žilina prebiahať bude od piatku 24. apríla do nedele 26. apríla.
  • Bohatý kultúrny program – futbalový turnaj, vystúpenie ľudovej a dychovej hudby, mažoretiek, divadelné predstavenie pre deti „O červenej čiapočke“, vystúpenie Petra Bažíka, skupina AYA a na záver veľký ohňostroj čaká na návštevníkov trnovských hodov sv. Juraja 2015 od piatku 24. apríla do nedele 26. apríla v Trnovom.
  • Vyčisti si svoju cestu na Stanicu. Akciu s týmto názvom organizuje Stanica Žilina-Záriečie v sobotu 25. apríla o 9.30 hod. V celom okolí Stanice bude po celý deň prebiehať brigáda, ktorá sa s pribúdajúcim časom a výsledkami upratovania premení na neformálnu susedskú slávnosť. Aktivita sa pridáva k iniciatíve Vyčistime si našu ulicu Žilinského Ekocentra Lesopark, ktorá chce v tento deň zasiahnuť ulice celého mesta. Je možné sa pridať na ktoromkoľvek mieste mesta a hľadajú sa koordinátori jednotlivých ulíc, ktorí by pomohli aktivizovať ľudí, distribuovať vrecia na odpad a pracovné rukavice.
  • Katastrofy ako téma budú kraľovať tohtoročnému karnevalu dobrovoľníkov Európskej dobrovoľníckej služby (EVS), ktorých hostí aj Stanica Žilina-Záriečie. Akcia Dobrovoľnícky karneval: Katastrofy sa uskutoční v sobotu 25. apríla o 20.00 hod. na Stanici Žilina-Záriečie
  • Pom Pom je strapaté čudo, ktoré sedí celý deň v parku a čaká na svoju kamarátku Babuľu. Každé ráno jej spríjemňuje cestu do školy rozprávaním rozprávok… Hru Pom Pom uvedie Bábkové divadlo, Žilina, v nedeľu 26. apríla o 16.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM