Správy

Chystáte sa do žilinskej nemocnice? Opravy výtlkov prinesú dopravné obmedzenia

V areáli fakultnej nemocnice v Žiline obnovia chodník a na viacerých miestach opravia výtlky. Dopravu budú v dotknutých úsekoch usmerňovať.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do žilinskej nemocnice? Opravy výtlkov prinesú dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline čiastočne obmedzia od stredy (28. 4.) do piatka (30. 4.) parkovanie a prejazd vozidiel na viacerých úsekoch. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej počas troch dní obnovia chodník v smere od pavilónu gynekológie a pôrodníctva k výjazdovým rampám, opravia výtlky na ceste popri krvnej banke, na parkovisku pri pavilóne gynekológie a pôrodníctva a na ceste popred mobilné odberové miesta na PCR testovanie na ochorenie COVID-19.

Doplnila, že nemocnica postupne upravuje nielen vnútorné priestory, ale vzhľadom na dostupné zdroje sa snaží znížiť tiež investičný dlh v rámci vonkajšej infraštruktúry. „Chodník od pavilónu gynekológie a pôrodníctva zdevastovali autá, ktoré tu neustále parkujú. Pripravujeme rozsiahlejší projekt obnovy, spojený s novým parkoviskom. No keďže ide o väčší objem finančných prostriedkov, zatiaľ chodník aspoň vyasfaltujeme, aby bol pre peších bezpečnejší,“ uviedol vedúci oddelenia správy budov a iných činností FNsP Žilina Róbert Šaray.

V dotknutých častiach areálu nemocnice usmernia od stredy dopravu pracovníci vlastnej ochrany. „Na frézovanie, následné asfaltovanie výtlkov aj opravu chodníka sú potrebné procesy a vybavenie, ktoré nedokážeme zrealizovať vlastnými kapacitami. Takže stavebné práce vykoná externá firma. Žiaľ, z dôvodu času, keď je technika k dispozícii, nebolo možné rekonštrukciu posunúť na víkend. Preto sa ospravedlňujeme za obmedzenia počas tohto týždňa,“ priblížil Šaray s tým, že návštevníkom i zamestnancom, ktorým to možnosti dovoľujú, odporúča využiť iný spôsob dopravy ako auto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM