Tlačové správy

Chudnutie nie je iba o odriekaní

Účinné chudnutie nie je také komplikované, ako by ste si mysleli. Jasné, nie je to o tom, že si dáte tabletky na chudnutie, sadnete si na gauč a budete piť kolu a jesť čipsy a čakať, že schudnete.

Ilustračný obrázok k článku Chudnutie nie je iba o odriekaní
Zdroj: TASR

Bez toho, aby ste neponaťahovali svoje svaly, dvihli nejaké tie liatinové činky či si išli zabehať, to nepôjde. Okrem toho je pre vás aj lepšie, keď si upravíte jedálniček, ale nie je to iba o tom, že si budete všetko odriekavať a nebudete mať z jedla potešenie. Čo by ste mali urobiť preto, aby ste schudli a zároveň to nebolo nič, čo by vás viac znechucovalo ako tešilo?

Pohyb je dôležitý. Akýkoľvek

Ak chcete schudnúť, musíte urobiť minimálne jednu vec – hýbať sa alebo si upraviť jedálniček. No ideálne je urobiť obe veci dohromady, strata váhy bude potom rýchlejšia a budete sa cítiť oveľa lepšie, keď budete mať pocit, že robíte maximum pre to, aby ste schudli. Je prakticky jedno, či budete používať rotopedy, odmakáte si to v posilňovni, pôjdete na túru či urobíte niekoľko dĺžok v plaveckom bazéne. Dôležité je, aby ste mali zvýšený výdaj energie.

Upravte si jedálniček

Prečo je dôležité upraviť si jedálniček, aj keď vám stačí hýbať sa a schudnete? Pretože to bude oveľa jednoduchšie. Ak chcete schudnúť, platí jedno dôležité a úplne jednoduché pravidlo – denne musíte vydať viac energie, ako jej počas dňa prijmete. Takže ak minimalizujete príjem sacharidov, chudnutie vám pôjde oveľa rýchlejšie a budete sa cítiť oveľa lepšie.

Relaxujte

Nie je to všetko iba o tom, aby ste zo seba zodrali kožu, je to aj o tom, že si pôjdete napríklad užiť wellness vo Vysokých Tatrách, ľahnete si na gauč pred telku a celý deň sa nepohnete. Okrem toho je dovolený aj tzv. cheat day. Čo to je? Je to deň, počas ktorého môžete zjesť všetko, na čo máte chuť. Takéto dni sú skvelé pre vašu psychiku, aby ste si uvedomili, že to nie je všetko iba o odriekaní a asketickom režime. Ak sa budete držať týchto rád, váha pôjde dole.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM