Iveta Hrabovská Krimi

Chlapec (15) ukradol 4 fľaše alkoholu a sám ich vypil

Maloletý chlapec (15) vypáčil dvere na rekreačnej chatke a ukradol štyri fľaše alkoholu. Alkohol spolu s bratom (14) odniesol blízko svojho domu do lesa a tam ho aj vypil.

V rukách polície v Bytči skončila dvojica bratov vo veku 15 a 14 rokov z Veľkého Rovného. Policajti zistili, že sa ešte v polovici júna tohto roka vlámali do rekreačnej chatky v katastrálnom území Veľké Rovné časť zv. Madzín.

„Jeden z bratov vypáčil vchodové dvere, vošiel dovnútra a odcudzil 4 fľaše alkoholu, ktoré vyniesol pred chatku. Potom sa snažil vypáčené dvere dať do pôvodného stavu,“ povedala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Alkohol následne s bratom odniesli a ukryli v lese v blízkosti ich rodinného domu. Postupne ho starší z bratov vypil. Majiteľke chatky spôsobili škodu vo výške asi 140 €.

[blockquote]Dvojica bratov čelí obvineniu z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Stíhaní sú na slobode. V prípade preukázania viny hrozí obvineným bratom trest odňatia slobody až na dva roky. Nakoľko obaja obvinení sú mladiství, trestná sadzba sa podľa zákona znižuje na polovicu. [/blockquote] [color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.140848_Mas­krtny-zlodej:--Zo-stanku-ukradol-sladkosti-a-zmrzlinu!]Maškrtný zlodej: Zo stánku ukradol sladkosti a zmrzlinu![/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.140617_Vy­kradnuty-fast-food:-Zlodejov-prichytili-s-plnymi-igelitkami]Vy­kradnutý fast food: Zlodejov prichytili s plnými igelitkami[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.139800_Plec­hova-kradez:-V-Bytci-vycinal-vychodniar]Plechová krádež: V Bytči vyčíňal východniar[/link]

Foto: ilustračné/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM