Slávka Kellová Krimi

Cesty sú zradné: 8 dopravných nehôd v jeden deň

Žilinskí policajti v pondelok 10. decembra zaevidovali na cestách 8 dopravných nehôd. Na príčine väčšiny z nich boli zrejme klzké cesty. Policajti upozorňujú vodičov na zvýšenú bezpečnosť na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Cesty sú zradné: 8 dopravných nehôd v jeden deň
Foto: Slávka Kellová

O 7:15 došlo v obci Vrútky k dopravnej nehode, keď 47-ročný vodič z martinského okresu riadil osobné motorové vozidlo značky Škoda Felícia v smere od Vrútok do Žiliny. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným motorovým vozidlom Renault Master, ktoré riadil 46-ročný vodič z Považskej Bystrice.

„Vodič vozidla Škoda a jeho spolujazdec utrpeli ťažké zranenia. Vodič vozidla Renault a štyria jeho spolujazdci zranenia ľahké. Alkohol u vodičov zistený nebol,“ informuje žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Na vozidlách vznikla celková predbežná škoda vo výške 4 500 eur. Ďalšie okolnosti, príčiny a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. K dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel došlo v pondelok v ranných hodinách aj na ceste z Ružomberka do Ľubochne.

Na cestách sa správajme zodpovedne

„V súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami je veľmi dôležité, aby sme ako účastníci cestnej premávky dôsledne dodržiavali pravidlá cestnej premávky, prispôsobili svoju jazdu stavu a povahe vozovky, zbytočne neriskovali, nepreceňovali svoje schopnosti, správali sa disciplinovane, ohľaduplne a tak prispeli k väčšej bezpečnosti na našich cestách aj v tomto období,“ upozorňuje Radko Moravčík.

Autonehoda_vazec
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM