Centrum Žiliny patrilo kapustovým špecialitám: Pozrite na tie dobroty, FOTO
Kapustný deň sa teší hojnej návštevnosti. O kapustné jedlá je čoraz väčší záujem.

Tradičné jedlá zo sladkej i kyslej kapusty ponúkali v piatok návštevníkom kapustného dňa na Mariánskom námestí v Žiline členky miestneho odboru Živeny v Žiline.
Podľa predsedníčky žilinskej Živeny Martiny Pazderníkovej ponúkali na podujatí, ktoré bolo súčasťou Primátorského dňa, jedlá známe aj v okolí Žiliny.
„Kapustné pečivo so sladkou kapustou na karameli. Potom kyslé alebo slané pečivo – klasické kapustniaky s oškvarkami a slaninkou. Kapustné šaláty, krúpnu babu, koložvársku kapustu a zemiakové placky, na ktoré sa dáva kyslá kapusta. Ďalej fliačky so sladkou kapustou, jelítkovú kašu s kapustou, segedínsky guláš, halušky s kapustou a dva druhy kapustnice,“ povedala Pazderníková.
V okolí Žiliny sa oddávna pestovala kapusta, takže všetky tieto jedlá sú tradičné.
„Účasť je každý rok lepšia, ľudia si už na podujatie zvykli. Pýtajú sa nás, kedy bude Kapustný deň, a vždy si prídu niečo kúpiť,“ dodala predsedníčka žilinskej Živeny.
Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.
