Barbara Dallosová Správy

Celoplošné testovanie v Žiline: Všetky inštrukcie a ZOZNAM odberných miest

Žilinská radnica zverejnila zoznam 71 miest, kde môžete cez víkend absolvovať test na COVID-19. Nazrite, ktoré máte najbližšie.

Zdroj: YouTube.com

Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 sa v Žiline uskutoční na 71 odberných miestach v 32 lokalitách. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka by sa malo otestovať približne 65 000 ľudí s trvalým pobytom v Žiline vo vekovej kategórii od 10 do 65 rokov. >

Kompletný zoznam odberných miest v Žiline nájdete vo fotogalérii priloženej pod článkom.

Miesto si môžete vybrať

Doplnil, že odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 7.00 do 22.00 hod.

„Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 21.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť. Miesta pre testovanie z väčšej časti kopírujú geografické umiestnenie volebných miestností. Občania sú do nich zvyknutí chodiť a poväčšine ich majú najbližšie k bydlisku. Počas dvoch testovacích víkendov však budú môcť využiť ktorúkoľvek miestnosť,“ uviedol Miškovčík s tým, že odberné miesto v Mojšovej Lúčke bude otvorené iba v nedeľu (1. 11.).

„Čakajú nás dva mimoriadne náročné dni. Ide o organizačne namáhavú akciu, ktorej v koordinácii s Ozbrojenými silami SR pomáhame, ako vieme. Je samozrejme, že pri akcii takéhoto rozsahu môžu vzniknúť malé problémy, no prosím všetkých Žilinčanov o pochopenie. Venujme v tejto súvislosti zvláštnu pozornosť najmä hendikepovaným ľuďom, starším, ale aj tehotným matkám a ich sprievodu. Keď prídu na testovanie, dajme im prednosť, aby nemuseli dlho čakať. Prejavme svoju ľudskosť a pochopenie,“ vyzval primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Facebooková skupina

Na verejný poriadok a dodržiavanie preventívnych opatrení budú dohliadať príslušníci Policajného zboru SR a Mestskej polície v Žiline. „V skupine na sociálnej sieti ‚Odberné miesta Žilina – celoplošné testovanie COVID-19‘ vznikla občianska iniciatíva, ktorá vyzýva Žilinčanov, aby informácie o naplnenosti jednotlivých odberných miest zdieľali v reálnom čase. Aktuálne informácie Žilinčania nájdu na internetovej stránke mesta, na osobitnej internetovej stránke (odkaz TU, pozn.), na mestskej stránke na sociálnej sieti či v mobilnej aplikácii Žilina,“ dodal hovorca mesta.

Mapu odberných miest na celoplošné testovanie na COVID-19 nájdu Žilinčania na internetovej adrese zverejnenú na špeciálnom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Celoplošné testovanie v Žiline: Kompletný ZOZNAM odberných miest
1
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM