Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Časozberné VIDEO, ktoré sa oplatí vidieť: Takto sa stavala D3 okolo Žiliny

Termín otvorenia úseku D3 ŽILINA, STRÁŽOV - ŽILINA, BRODNO sa blíži. Pozrite si zaujímavé video, ktoré vám priblíži výstavbu úseku v čase.

Ilustračný obrázok k článku Časozberné VIDEO, ktoré sa oplatí vidieť: Takto sa stavala D3 okolo Žiliny
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť

Spustenie diaľničného úseku D3 Žilina, Strážov – Žilina, Brodno sa bliži. Už v prvú decembrovú sobotu začne slúžiť motoristom. Pod textom si môžete pozrieť video, ktoré vás prevedie výstavbou obchvatu.

Otvorenie už čoskoro

Ako uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová, úsek medzi Strážovom a Brodnom je dlhý 4 250 metrov a tvorí časť skladačky diaľnice D3, ktorá začína v Hričovskom Podhradí a končí na hranici s Poľskom v Skalitom.

„Dokončenie diaľnice D3 je prioritou Vlády SR a Ministerstva dopravy a výstavby SR. Okrem toho, že je súčasťou diaľničného ťahu D1 – D3 v trase Bratislava – Trenčín – Žilina – Skalité je zároveň aj súčasťou Multimodálneho dopravného koridoru č. VI, Transeurópskych sietí a Transeurópskej magistrály v smere sever – juh,“ doplnila Michalová.

Unikát medzi stavbami

Túto unikátnu stavbu tvorí mostná estakáda nad cestou I/18, železničnou traťou Bratislava – Žilina, rybníkom a vodným dielom Hričov. Zaujímavá je predovšetkým svojimi technickými parametrami. Nosná konštrukcia mosta dosahuje dĺžku až 1 493 metrov a realizovala sa použitím viacerých technológií súbežne – na pevnej skruži, na výsuvnej skruži a letmou betonážou s vozíkmi. Po jej krajoch je protihluková stena so stĺporadím zabezpečujúcim osvetlenie proti nárazu vtákov. Koniec mostného objektu sa nachádza v predportálovom úseku diaľnice D3 na západnom portáli tunela Považský Chlmec s dĺžkou 2 218 metra.

Foto: ilustračné
Video: Národná diaľničná spoločnosť

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Parádne VIDEO s výstavby D3 pri Žiline: Treba vidieť!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM