Iveta Hrabovská Rôzne

Čaká nás počasie ako na hojdačke: Dážď, vietor aj slnko

Ak ste si mysleli, že premenlivé, chladnejšie počasie z posledných dní sa cez víkend zmení, nepotešíme vás. Žilina a okolie bude pod mrakom a na viacerých miestach zaprší. Od nedele sa ale trocha vyčasí a dážď má byť iba na východe Slovenska.

Daždivá sobota[/size][/co­lor]

V noci má byť oblačno až zamračené a postupne všade dážď alebo prehánky. Teplota sa bude pohybovať od 17 do 12 °C a fúkať bude slabý, k ránu prevažne severný vietor 2 až 6 m/s.

V Žiline a okolí bude cez víkend mnoho podujatí, na ktoré si pre istotu vezmite dáždnik. Cez deň bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Najvyššia denná teplota 15 až 20 °C. Fúkať bude vietor severných smerov 3 až 7 m/s.

Teplejšia nedeľa[/size][/co­lor]

Zo soboty na nedeľu sa ochladí o jeden stupeň, takže na spanie pod holým nebom zabudnite. Teplota sa bude pohybovať od 15 do 10°C a na mnohých miestach má podľa meteorológov pršať.

Cez deň sa ale počasie konečne vylepší. Oteplí sa na 21°C a pršať má už iba vo východnej polovici krajiny. Fúkať bude severný vietor 4 až 9, miestami v nárazoch okolo 15 m/s.

Citliví ľudia na pozore[/size][/co­lor]

Prudké ochladenie po veľkých horúčavách spôsobilo tisícom ľudí zdravotné ťažkosti. Najmä ľudia citliví na zmeny tlaku by mali byť v týchto dňoch opatrnejší.

Môžu vznikať migrény, zhoršuje sa aj diabetes, ak je pacient menej stabilizovaný. Objavujú sa infarkty a náhle cievne mozgové príhody. Zaťažený je dýchací systém, pohybový systém aj tráviace ústrojenstvo. Problémy môžu mať alergici aj ľudia s psychiatrickým ochorením.

AKTUÁLNY VÝVOJ POČASIA VO ZVOLENE A OKOLÍ NÁJDETE [link=http://www­.zilina24.sk/we­ather.php]TU[/lin­k].

Foto:tasr

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138180_A­lergici-maju-zle-casy:-Zilina-na-druhom-mieste]Alergici majú zlé časy: Žilina na druhom mieste[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138177_Co-a-kolko-jest-v-letnych-mesiacoch]Čo a koľko jesť v letných mesiacoch[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137864_V-Ziline-padol-60-rocny-rekord:-Ortut-vystupila-na-34,2-%C2%B0C!]V Žiline padol 60-ročný rekord: Ortuť vystúpila na 34,2 °C![/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137800_RA­DY-A-TIPY:-Ako-sa-schladit-v-horucavach---]RADY A TIPY: Ako sa schladiť v horúčavách…[/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM