Správy

Blíži sa oceňovanie výnimočných: Laureátov môže navrhnúť aj verejnosť

Verejnosť v Žilinskom samosprávnom kraji môže navrhovať osobnosti na Cenu ŽSK. Ako na to a dokedy možno podávať návrhy?

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa oceňovanie výnimočných: Laureátov môže navrhnúť aj verejnosť
Zdroj: TASR

Hovorkyňa ŽSK Martina Remencová pripomenula, že oceňovanie osobností má v kraji dlhoročnú tradíciu. „ŽSK takýmto spôsobom vzdáva úctu a vďaku tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj kraja a života jeho občanov,“ podotkla Remencová s tým, že návrhy možno zasielať do 31. augusta.

Ocenenie pre výnimočné osobnosti

„S naším krajom je spätých mnoho výnimočných ľudí. Lekárov, pedagógov, vedcov, športovcov, rôznych aktivistov, ktorí ovplyvnili životy ľudí v kraji a robia náš kraj lepším a krajším. O mnohých z nich zrejme ani netušíme. Preto by som chcela apelovať na verejnosť, aby nám dala o týchto výnimočných ľuďoch vedieť a poslala nám tipy na nominácie. Spoločne tak vyberieme tých, ktorí si tento rok odnesú Cenu ŽSK a pamätnú plaketu,“ povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Cenu ŽSK doteraz získalo takmer 100 významných osobností. „Vlani si Cenu ŽSK prevzali farmakologička Gabriela Nosáľová, 94-ročný aktívny bojovník v Slovenskom národnom povstaní Jaroslav Prokop a manželský pár Oľga a Ľubomír Feldekovci. Pamätnú plaketu získali dlhoročná herečka Slovenského komorného divadla v Martine Jana Oľhová, umelecký fotograf, výtvarník a grafik Ivan Köhler, priekopník v problematike mastocytóz Martin Péč, celosvetovo uznávaný biblista František Trstenský a dvojica zakladateľov charitatívneho športového podujatia Barlatón Ivan Šobáň a Dalibor Novotný,“ pripomenula hovorkyňa ŽSK.

Kam s návrhmi?

Nominácie môže verejnosť predkladať do konca augusta osobne na Úrade ŽSK, poštou na adrese Úrad ŽSK, Kancelária predsedníčky ŽSK, Komenského 48, 011 09 Žilina alebo e-mailom na navrhosobnosti@zilinskazupa.sk. „Nominácia musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov,“ dodala Remencová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM