Rôzne

Billy Barman mieri do Žiliny: Kapela ide vzkriesiť klubový život

Slovenská kapela Billy Barman už zajtra odštartuje turné s názvom Back to the clubs. Na ich koncertnej šnúre nevynechajú ani Žilinu...

Ilustračný obrázok k článku Billy Barman mieri do Žiliny: Kapela ide vzkriesiť klubový život
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý z 13 koncertov odohrajú 8. marca v Element Music Clube v Prievidzi. V Žiline sa kapela predstaví 14. marca v Mestskom divadle. „Už niekoľko rokov počúvame od viacerých muzikantov, že ľudia chodia stále menej a menej do klubov. Chceli by sme ich tam dostať späť,“ uviedli členovia formácie, ktorú na pódiách podporia kapely Bad Karma Boy a Walter Schnitzelsson.

Billy Barman plánujú fanúšikom a fanúšičkám predviesť aj skladby z ostatného albumu Modrý jazyk (2013), ktorý vydali aj na vinyle. „Vždy sme túžili po vinyle, pretože počúvanie hudby na platni má úplne iný rozmer. Ďalšia skvelá vec je, že úplne iný rozmer má aj obal LP,“ dodali hudobníci.

Billy Barman majú na konte debut Noční jazdci (2010). Nahrávka, ktorá obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska, Introvert alebo Stano, im vyniesla Radio_Head Award v kategórii Album roka – poslucháčska cena. Rok predtým získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka, vlani získali sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda. Kapela sa už predstavila aj na festivaloch Pohoda, Colours of Ostrava, Grape alebo Žákovic Open. V súčasnosti sa skupina uchádza o Radio_Head Award v kategórii Najlepšia koncertná kapela roka.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM