Správy

Terchovská rozhľadňa je hotová: Turistom ponúka aj novú webovú aplikáciu

Začiatkom septembra sme informovali o novovznikajúcej rozhľadni nad obcou Terchová. Ako nám vtedy povedal starosta obce, hotová má byť do konca mesiaca. Dielo je hotové a ponúka aj webovú aplikáciu, zatiaľ však nie je skolaudované.

Ilustračný obrázok k článku Terchovská rozhľadňa je hotová: Turistom ponúka aj novú webovú aplikáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Terchovské srdce je meno novej, 30 metrovej rozhľadne na vrchu Oblaz, nad obcou Terchová. Vznikla ako súčasť (zakončenie), náučného chodníka na spomínanom vrchu, ktorý je zameraný na faunu a flóru Národného parku Malá Fatra.

Chodník vznikol v rámci projektu „Spoločne k poznaniu a ochrane prírody“, ktorý Terchová realizovala spolu s obcou Třanovice z Českej republiky. Autorom návrhu celého projektu, vrátane rozhľadne je Alojz Mucha. Inšpiráciou pre autora myšlienky bola terchovská pieseň: „To terchovské srdce na dvoje sa delí, jedna strana plače, druhá sa veselí…„

Milan Laurenčík, starosta Terchovej ešte začiatkom septembra povedal, že náučný chodník povedie okolo nového cintorína a popri ňom budú umiestnené informačné tabule. „Bude to (náučný chodník) prepojené na webovú stránku obce, informácie, ktoré si ľudia prečítajú na informačnej tabuli, vzhľadom na jej rozmery, budú obšírnejšie napísané na webovej stránke,“ povedal Laurenčík. Webovú aplikáciu náučného chodníka k rozhľadni Terchovské srdce si môžete pozrieť TU. Podľa Lukáša Jaroščiaka, administrátora webovej stránky obce, ju už môžu turisti využívať.

Vo fotogalérii si zas môžete pozrieť, ako vyzerá dokončená rozhľadňa Terchovské srdce a náučný chodník v Terchovej. Ale pozor! Ako už bolo spomenuté, stavba nie je skolaudovaná, preto musia s jej návštevou turisti počkať. Kolaudácia by mala prebehnúť v priebehu októbra.

Mohlo by vás zaujímať:

V Terchovej prebieha výstavba rozhľadne: Pozrite si VIZUALIZÁCIE, ako má novinka vyzerať

VIDEO: V Terchovej vzniká rozhľadňa: Pozrite sa, ako pokračujú práce

Foto: obec Terchová

FOTO: Terchovská rozhľadňa je hotová
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM