Soňa Vanovčanová Basketbal Šport

Basketliga: Žilina doma po troch prehrách otočila, FOTO

PP & TV RAJ Žilina skórovala proti BKM Lučenec. Do hry sa po zraneniach vrátili dvaja hráči a pribudla aj posila.

Ilustračný obrázok k článku Basketliga: Žilina doma po troch prehrách otočila, FOTO
42
Galéria

PP & TV RAJ Žilina vyhral v stredajšom zápase (23. januára) nad BKM Lučenec 84:67. Žilina odohrala ďalší ťažký, no tentokrát víťazný zápas. Po výrone členku sa vrátili do tímu DeAndre Dickson a Bojan Stanojevič.

„Takisto máme novú posilu, ktorou je Vuk Djordjevič. Zapracovanie zmien potrebuje čas, chceli by sme teda aj fanúšikov poprosiť o trpezlivosť. V tomto zápase chcem práve fanúšikom veľmi poďakovať. Zápas bol veľmi vyrovnaný a toto víťazstvo je z veľkej časti aj ich zásluhou," uviedol tréner Žilinčanov, Ivan Kurilla.

„Odohrali sme veľmi ťažký zápas. Lučenec má mladých hráčov, ktorí hrajú veľmi rýchlo. Po našich troch prehrách to bol takisto veľmi ťažký zápas na psychiku. Som veľmi rád, že sme na konci zabrali a dotiahli sme zápas do víťazného konca," priznal Stanojevič.

„Myslím si, že sme s domácimi držali veľmi dlho krok,“ rozhovoril sa tréner Lučenca, Tibor Jány a pokračoval, že prakticky bol zápas stále otvorený a vyrovnaný. „Tento stav sme dokázali držať do piatej minúty poslednej štvrtiny. Záver domáci dokonale ovládli. My sme urobili neuveriteľné chyby. Rýchle a nepripravené zakončenia spôsobili to, že súper získaval lopty po doskokoch. Najdôležitejší zvrat nastal práve po doskokoch súpera a následných protiútokoch, ktoré dotiahli do úspešných zakončení,“ zhodnotil hru Jány.

„Myslím si, že zo začiatku sme hrali dobre a držali sme krok so Žilinou. Podarilo sa nám v úvode vyhrávať, čím sme možno zaskočili Žilinu. Postupom zápasu sme však poľavili v obrane a v poslednej štvrtine nás preskákali v útočných doskokoch," skonštatoval Branislav Pipíška, hráč Lučenca.

PP & TV RAJ Žilina – BKM Lučenec 84:67 (22:17, 16:19, 21:18, 25:13)

Žilina: Tot 12, Merešš 9, Stanojevič 8, Jackson a Rožánek po 4 (Dickson 19, Djordjevič 18, Podhorský 6, Krajina 4)

Lučenec: Griffin 23, Shelton 22, Agusi 17, Skvašik 2, Jacobs 0 (Jackuliak, Pipíška a Vukovič po 1, B. Mátych 0)

TH: 17/13 – 16/8, Fauly: 19 – 19, Trojky: 5 – 5, Rozhodovali: Margala, Lamoš, Mlynarčík

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM