Soňa Vanovčanová Basketbal Šport

Basketbalová SBL: Žilina úspešne v 2. štvrťfinále play off

Basketbalová SBL mala v stredu 10. apríla na programe druhé zápasy štvrťfinále play off /na tri víťazstvá/.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová SBL: Žilina úspešne v 2. štvrťfinále play off
27
Galéria

Basketbalisti Žiliny zvíťazili v druhom zápase play off so Svitom 91:79. Stav série na tri výhry je momentálne 1:1. Tretí zápas série play off sa odohrá v sobotu 13. apríla vo Svite.

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Do zápasu sme nastúpili s veľkou energiou. Dôležité bolo, že každý hráč vydal zo seba maximum v defenzíve. Chcel by som poďakovať a zagratulovať hráčom za výkon. Svit je veľmi kvalitný tím. Teraz je dôležité sústrediť sa na ďalší zápas vonku. Jedným z kľúčov zápasu bolo pokrytie hráčov ako Avramovič či Guillory. V štatistike trojok sme boli úspešní, ako tomu bolo aj napríklad v zápase s Komárnom. Stav série je 1:1, takže ideme bojovať o víťazstvo vo Svite."

Traevon Jackson, hráč Žiliny: „Veľmi dobrý zápas. Hrali sme veľmi sústredene, pri čom sme stále držali spolu ako tím. Kľúčové bolo zostať stále v hráčskej pohode a nemyslieť na zbytočné chyby. Bavili sme sa basketbalom a povzbudzovali sme sa k výkonu."

Michal Madzin, tréner Svitu: „Myslím si, že to bolo zaslúžené víťazstvo Žiliny. V zápase boli agresívnejší a motivovanejší. Všetko to pramenilo z agresívnej obrany. Získali sebavedomie v útoku a bolo veľmi ťažké sa s tým vyrovnať. Na ďalší zápas sa musíme pripraviť lepšie."

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Zápas sme si prehrali vlastnými chybami. Mali sme veľa otvorených striel, ktoré sme žiaľ nepremieňali. Žilina hrá vynikajúci basketbal celú sezónu. V play off sme vyrovnanými súpermi. Stav série je 1:1, pričom v sobotu hráme doma. Tento zápas chceme určite vyhrať a následne ďalším zavŕšiť štvrťfinále víťazne."

PP & TV Raj Žilina – Iskra Svit 91:79 (25:19, 23:21, 19:24, 24:15)

Zostavy:

Žilina: Merešš 15, Jackson 19, Dickson 17, Rožánek 12, Tot 7 (Karalič 11, Djordjevič a Podhorský 0)

Svit: Guillory 18, Avramovič 16, Washburn 14, D. Davis 10, Baldovský 6 (Galata 11, Bizub a Vučičevič po 2)

  • TH: 14/11 – 25/17, Fauly: 21 – 19, Trojky: 10 – 4,
  • Rozhodovali: Ženiš, Margala, Bara

/stav série – 1:1/

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM