Správy

Ak ste si mysleli, že je tomu už koniec, ste na omyle: Pripravte sa na ďalšiu uzáveru pod Strečnom!

Len nedávne sme informovali o uzávere na ceste pod hradom Strečno, kvôli osádzaniu dilatometrov. Najbližšie nás čaká ďalšia uzávera cesty, tentokrát z dôvodu prác na brale pod hradom.

Ilustračný obrázok k článku Ak ste si mysleli, že je tomu už koniec, ste na omyle: Pripravte sa na ďalšiu uzáveru pod Strečnom!
Zdroj: TASR

Cestu I/18 medzi Žilinou a Martinom pod hradom Strečno úplne uzatvoria v nedeľu 22. novembra od 8. do 16. hodiny, s dvomi prestávkami od 10. do 10.30 h a od 12.30 do 13. hodiny. Dôvodom sú práce na skalnom brale pod hradom Strečno. Informoval o tom prednosta Okresného úradu v Žiline Vladimír Macášek.

Upozornil, že aj po 16. hodine treba predpokladať kolóny, pričom bude trvať nejaký čas, kým sa rozplynú. „Zámerne sme zvolili jeden deň, aby sa otestovalo, aká veľká plocha sa dá zmerať a zmonitorovať. V pondelok 23. novembra bude zasadnutie, na ktorom sa rozhodne o ďalšej uzávere,“ uviedol Macášek.

Predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár ocenil, že prácami na skalnom brale sa napĺňa uznesenie vlády SR. „Bol osadený online dilatometer a budú postupovať ďalšie práce. Stále trváme na tom, aby boli v režime, ktorý čo najmenej obmedzuje premávku. To znamená, v určitých intervaloch cestu uzatvárali a otvárali, aby to bola čo najmenšia záťaž pre obchádzkové trasy, ktoré vedú predovšetkým po krajských cestách druhej triedy,“ dodal Blanár.

Mohlo by vás zaujímať:

Cez víkend pod Strečnom opatrne: Čaká nás uzávera na ceste pod hradom

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM