Tlačové správy

Aj malá kúpeľňa môže byť priestranná. Držte sa 6 tipov

Máte malú kúpeľňu? Neviete si poradiť s jej zariadením? Vyskúšajte tieto praktické tipy, ako na to. Už na prvý pohľad bude vyzerať dizajnovo a hlavne funkčne.

Ilustračný obrázok k článku Aj malá kúpeľňa môže byť priestranná. Držte sa 6 tipov
Zdroj: Unsplash.com

Kúpeľňa je dôležitou miestnosťou v každej domácnosti. Všetci v nej svoj deň začíname aj končíme. Preto by mala byť praktická a vizuálne pôsobivá. Čo robiť v prípade, ak je malá alebo má netypický tvar? Nemusíte ihneď pristúpiť k rekonštrukcii. Riešení je hneď niekoľko.

Začnite svetlými farbami

Základným pravidlom pri zariaďovaní malej kúpeľne je voľba svetlých farieb. Vyberajte jednofarebné obklady a dlažbu, pretože tie opticky zväčšujú priestor. Nábytok by mal byť taktiež ladený do svetlejších tónov. Malá kúpeľňa tak bude vyzerať priestrannejšie.

Vyberte si sprchový kút

Niekto preferuje sprchový kút, iný zase vaňu. Do ktorej skupiny patríte vy? V prípade veľmi malej kúpeľne je najlepšou možnosťou sprchový kút. Pre ešte viac priestoru si vyberiete kút so zástenami z priehľadného skla. Nezabudnite ani na poličku v sprche. Jej účel bude výlučne praktický – odložíte si na ňu kozmetické potreby.

Jednotlivé kusy zariadenia do významnej miery určujú charakter kúpeľne. Za kvalitnejšiu si však zvyčajne musíte priplatiť. Uplatnite si Siko zľavový kód a ušetrite ešte viac.  

Vytvorte čo najviac úložného priestoru

Úložný priestor v kúpeľni je viac, ako potrebný. Pri jeho voľbe musíte myslieť na to, aby kúpeľňa zostala priestranná. Zvoľte skrinku so zrkadlom alebo skrinku s umývadlom. Ak ale stavíte na oboje, budete mať 2 bezkonkurenčne efektívne úložné priestory.

Je to pre vás málo? Zaveste na stenu aj poličku alebo malú skrinku.

Vyriešiť úložný priestor je jednoduché. Samozrejme, ak sa máte na koho obrátiť. Merkury market zľavový kód vás zbaví všetkých pochybností a vyberiete si zo širokej ponuky výhodných nákupov.

Nechajte miesto aj pre práčku

Pýtate sa, kde v malej kúpeľni umiestniť práčku? Napríklad hneď vedľa umývadla. Ak umývadlovú dosku predĺžite aj nad práčku, budete mať viac úložného miesta na manipuláciu s vecami.

Ešte máte miesto v rohu

Chýba vám voľný priestor pre viac nábytku alebo dekorácie? Niekedy je dobrý aj roh miestnosti. Pri menších priestoroch to platí 2-násobne. Do rohu kúpeľne môžete dať toaletu či rohovú skrinku. Ale pozor, tento priestor môže ostať aj prázdny. Nemusíte obsadiť každý kus miestnosti nepotrebnými vecami.

Pomôžte kúpeľni osvetlením

Vo väčšine kúpeľní sa nachádza okno. Slúži nielen na vetranie, ale aj presvetlenie priestoru. Ak vám v kúpeľni chýba, svetlo musíte nahradiť iným spôsobom.

Vhodná je kombinácia 3 druhov osvetlenia:

  • hlavné stropné – osvetliť by malo celú miestnosť. Vhodné sú napríklad bodové svietidlá, zapustené LED panely.
  • doplnkové zrkadlové – detailné osvetlenie pri úprave tváre, vlasov. Použiť môžete lineárne, nástenné či bodové svietidlá alebo LED žiarovky.
  • dekoračné – plní estetickú funkciu kúpeľne prostredníctvom LED pásov, hliníkových líšt a podobne.

Správny výber nábytku a sofistikovaná dispozícia miestnosti vytvorí z vašej kúpeľne dokonalú optickú ilúziu. A navyše, bude praktická a útulná zároveň.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: vasekupony.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM