Igor Petrík Správy

A je to tu: V Žiline odštartovalo odstraňovanie nelegálnych bilbordov!

Žilinská radnica už dávnejšie avizovala, že chce zintenzívniť boj proti nelegálnym reklamným zariadeniam na území mesta, predovšetkým bilbordom. Svoj plán začala napĺňať.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: V Žiline odštartovalo odstraňovanie nelegálnych bilbordov!
Zdroj: TASR

Mesto Žilina v pondelok spustilo odstraňovanie nelegálne postavených bilbordov na svojom území, ktoré budú demontované na základe súdneho príkazu. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, do konca roka 2015 ich bude „odpílených“ zhruba 52 kusov.

Mesto na tento účel vyčlenilo sumu štyri tisíc eur. „Demontované bilbordy budú odvezené do areálu Dopravného podniku mesta Žiliny, kde si ich môže vlastník po dobu 6 týždňov a vyplatení všetkých nákladov mestu Žilina spojených s odstránením vyzdvihnúť. V opačnom prípade budú bilbordy postúpené na likvidáciu,“ priblížil hovorca.

„Vyspelé krajiny si svoje územie nezapratali bilbordami, čím si chránia aj svoj estetický vzhľad. Rovnaký problém má aj Žilina, preto sa zákonnou formou snažíme odstrániť na čierno postavené reklamné pútače,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Podľa Pavla Čorbu mesto v budúcom roku zintenzívni činnosť demontovania nelegálne postavených reklamách pútačov. „Odhadujeme, že na území mesta je ich zhruba tri tisíc kusov. Niektoré reklamné agentúry už z katastrálneho územia mesta odstránili svoje bilbordy. Ich počet sa pohybuje na úrovni 40 kusov, pričom ďalších 20 kusov prisľúbili odstrániť do konca tohto roka,“ doplnil hovorca.

Mohlo by vás zaujímať:

Žilina pritvrdzuje boj proti nelegálnemu reklamnému smogu: Zlikvidovaných bude 100 bilbordov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM