Tlačové správy

5 tipov, na čo si dať pozor pri výbere autoškoly

Na trhu neustále pribúdajú nové a nové autoškoly. Keď dáte vyhľadávať v Googli „autoškola žilina“ nájde vám približne 5500 výsledkov. Jasné, toľko autoškôl v Žiline nemáme, ale pokojne ich môžeme počítať na desiatky.

Ilustračný obrázok k článku 5 tipov, na čo si dať pozor pri výbere autoškoly
Zdroj: TASR

Keby sme si však chceli každú z nich dôkladne preveriť, strávili by ste tým celé dni. Na čo by ste si pri výbere mali dať pozor, aby bol efektívny a s výsledkom ste boli spokojný?

1. Pýtajte sa kamarátov
Urobte si sito – osobné referencie sú to najcennejšie, čo môžete získať. Pýtajte sa svojich kamarátov, rodiny a kolegov v práci, kde oni robili autoškolu a ako boli spokojní. Zapisujte si mená autoškôl a tie, ktoré sa v tomto zozname budú opakovať najčastejšie, zaraďte do užšieho výberu a pozrite sa na ich stránky.

2. Aký dlhý je kurz autoškoly
Ak autoškola nemá na svojej stránke uvedenú dĺžku kurzu, počet praktických a teoretických hodín, mali by ste zbystriť. Dĺžka kurzu by mala byť 2 – 3 mesiace, ale existujú autoškoly, ktoré ponúkajú aj zrýchlený kurz. Je na vás, či si za volantom veríte, alebo nie – pre tých, ktorí si neveria, sú lepšie dlhšie kurzy s väčšou dávkou praktických hodín a tí, ktorí si veria, pokojne môžu absolvovať zrýchlený kurz autoškoly. Ak by vám praktické hodiny nestačili, stále môžete využiť kondičné jazdy.

3. V akom stave je vozový park
Každý chce mať na učenie vytvorené čo najlepšie podmienky, preto sa zaujímajte o to, v akom stave je vozový park. Má autoškola vozidlá, ktoré sú v dobrom stave, nájdete na nich značkové pneumatiky Bridgestone, Dunlop či Pirelli namiesto lacných a nekvalitných verzií? Pretože tu neplatí „ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku“.

4. Dokáže vám autoškola vyhovieť?
Dokáže autoškola vyjsť v ústrety vášmu harmonogramu? Máte šancu absolvovať teoretické hodiny a kurzy prvej pomoci v čase, ktorý vám vyhovuje? Ako sú na tom inštruktori? Majú dostatok skúseností a budete si s nimi ľudsky rozumieť? Na toto všetko by ste sa pred výberom mali spýtať. A určite si zistite, kde autoškola sídli, aby ste nemuseli dochádzať zbytočne ďaleko.

5. Pozrite sa na to, čo je v cene
Cena by nemala byť rozhodujúca. Pretože v konečnom dôsledku môžete autoškole s nižšou cenou zaplatiť oveľa viac. Preto sa zaujímajte, či je v cene kurz prvej pomoci, vyučovacie pomôcky a veľkou výhodou je, keď kurz môžete zaplatiť na splátky. Predtým, ako sa však definitívne rozhodnete, navštívte autoškolu osobne.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM