Jozef Legéň Šport

24-hodinový maratón boxu pod Dubňom: Tomi Kid si to rozdá s hercami

Tomi Kid Kovács, najúspešnejší slovenský profesionálny boxer, ťahá boxerskú šnúru do ďalšieho mesta. Už stihol navštíviť päť miest a odboxovať spoločne so svojimi zverencami neuveriteľných 120 hodín. Naposledy sa predstavil v hlavnom meste a jeho ďalšou zastávkou bude Žilina.

Ilustračný obrázok k článku 24-hodinový maratón boxu pod Dubňom: Tomi Kid si to rozdá s hercami
Zdroj: Dnes24.sk

Na 24hodín sa mu tak stanú zo 6. na 7. septembra nočným prebývaním priestory známeho obchodného centra v Žiline, ktoré pretvorí na boxersku telocvičňu a nebude chýbať samozrejme ani ring.

"Tak ako v každom z miest kde sme už boli a budeme, vyzývam každého športovca či nešportovca aby sa pripojil k nášmu maratónu. Boxujeme od poobedia a počas celej noci, takže kto bude mať výdrž zostať s nami až do konca je na našom maratóne vítaný. Môže si vyskúšať aké to je stáť v ringu, trochu si s nami zasparovať alebo zacvičiť. A kto bude veľmi odvážny môže sa pustiť do jedného z nás. Už som na našich maratónoch dostal výprask od detičiek, folkloristov, hudobníkov, hokejistov, basketbalistov, futbalistov a dokonca jednej milej babičky, ktorá sa aj napriek svojmu veku odhodlala postaviť sa medzi povrazy,“ vyslovil Tomi.

Na maratóne predvedie náš šampión techniky a krásu boxu v spolupráci so svojimi zverencami z klubu KO BOX CLUB Galanta. Do priestorov ringu však prizve aj lokálnych športovcov a umelcov.

„Chceme aby bol náš maratón hlavne o prezentácii boxu a o jeho priblížení k ľudom. Naši chlapci, na sebe v prípravách na zápasy tvrdo pracujú každý deň v uzavretých telocvičniach. A my dnes chceme aby túto dôslednú prípravu videlo a zažilo čo najviac ľudí. Sú nádejnými boxeristami a mojimi nasledovateľmi. Samozrejme celý náš pobyt v Žiline bude aj o poriadnej zábave. Rukavice navliekame v každom meste našim hosťom, ktorí sa odvážne púšťajú do boja so mnou.“

Do ringu pôjdu tentokrát herci

Svoju účasť na maratóne boxu potvrdil aj Tomiho dlhoročný priateľ, známy seriálový herec Martin Mňahončák. Ten sa pred necelými dvomi rokmi odhodlal vyzvať Tomiho na exibičný zápas a smelo vstúpil do ringu. A tak je viac než isté, že sa môžeme začať tešiť na veľkú odvetu. Martin si na pomoc privolal aj kolegov z hereckej brandže. Svoju premiéru v ringu zažije aj Marek Majeský z obľúbeného seriálu Búrlivé víno.

V programe najbližšieho maratónu budú mať diváci možnosť vidieť exhibície bojových umení, freestylu, boxerske cvičenia, lapy a sparingy, zažiť základy boxu Tomiho Kida Kovácsa ale taktiež nočný maratón boxu a ranné cvičenia. Počas celého maratónu sa budú v ringu striedať lokálne boxerské kluby a kluby bojových umení. Samozrejme sú v ringu Tomiho Kida vítaní všetci, bez rozdielu veku či pohlavia, ktorí budú mať chuť zúčastniť sa. Počas podujatia budú pre návštevníkov prebiehať aj sprievodné programy a súťaže.

V Galante Tomi Kid súperil s mužstvom futbalových zázrakov Mufuza (Ivan Jakeš, Andrej Forgáč, Stano Galis, Robo Semeník a ďalší) a na strednom Slovensku ho preverili banskobystrickí hokejisti HC 05 Banská Bystrica. V Humennom sa postavil proti folkloristom, v Tatralandii preveril majstra sveta v kulturistike Ľuboša Maliňáka a v Bratislave odtestoval basketbalistov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM