Jozef Legéň Šport

100-členný pelotón sa pobije o víťazstvo: Cyklistické preteky si vyžiadajú dopravné obmedzenia

Cyklistika je šport, ktorý má v dnešnej dobe zelenú aj vďaka rodákovi zo Žiliny Petrovi Saganovi. Medzinárodne cyklistické preteky sľubujú špičkové výkony domácich aj zahraničných pretekárov. V kraji však budú pre preteky aj dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku 100-členný pelotón sa pobije o víťazstvo: Cyklistické preteky si vyžiadajú dopravné obmedzenia
Zdroj: Webnoviny.sk

Cyklistický spolok Žilina usporiada v dňoch 30. augusta až 1. septembra 2013 tradičné medzinárodné cyklistické podujatie Cena Slovenska, na ktorom sa predstavia aj zahraničné tímy a taktiež juniorská slovenská reprezentácia. Organizátori podujatia, na ktorom v minulosti štartoval aj Peter Sagan, očakávajú približne 100-členný pelotón.

Štvoretapové preteky sa začínajú v piatok o 17.00 hod časovkou na 7 km v Tepličke nad Váhom (smer na Gbeľany). V sobotu ráno odštartujú cyklisti ráno o 9.00 hod. z Mariánskeho námestia v Žiline a absolvujú štyri okruhy cez Hôrky, predpokladaný cieľ je na kopci pred Hôrkami o 11.00 hod (etapa 76 km). Popoludní sa cyklisti presunú do Rajeckých Teplíc, kde absolvujú kritérium mestom Rajecké Teplice zo začiatkom o 14.00 hod. (súťaž aj pre neregistrovaných cyklistov).

V nedeľu čaká cyklistov kráľovská etapa so štartom opäť na Mariánskom námestí o 10.00 hod. Po slávnostnom štarte sa presunú na okruh Melocik, Semeteš (absolvujú ho dvakrát). Cieľ záverečnej etapy je v Divinke-Lalinku v predpokladanom čase o 13.15 hodine (etapa 126km), informoval Peter Zánický, referent športu mesta Žilin

Dopravné obmedzenia z dôvodu konania medzinárodných cyklistických pretekov

• v piatok 30.8.2013 bude za otvorenej cestnej premávky prebiehať časovka jednotlivcov na trati Teplička nad Váhom – Gbelany v čase od 17.00 hod. do 18.30 hod.

• v sobotu 31.8.2013 budú cestné cyklistické preteky prebiehať za otvorenej cestnej premávky na okruhu Žilina – Závodie – Hôrky – Bitarová – Ovčiarsko – Dolný Hričov – Strážov – Žilina. Tento okruh pretekári absolvujú 4× v čase od 9.00 hod. do 11.00 hod.

• v sobotu 31.8.2013 v čase od 14.30 do 18.30 hod. bude v dôvodu konania cyklistických pretekov – mestského kritéria úplne uzatvorené centrum Rajeckých Teplíc t.j. ulice Rajecká, Školská, Pionierska a Kuneradská. Uzávierku je možné obísť po obchvate Rajeckých Teplíc resp. v smere do a z Kuneradu cez obec Konská.

• v nedeľu 1.9.2013 budú cestné cyklistické preteky prebiehať za otvorenej cestnej premávky na trati Žilina – Považský Chlmec – Kotešová – Kolárovice – Makov – Turzovka – Veľké Robné – Kotešová – Divinka v čase od 10.00 do 13.00 hod. Stúpania na Melocik a Semeteš pretekári absolvujú 2×.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM