Zuzana Gadušová Šport

O čo ide? Okolo Žiliny prejde veľký húf cyklistov!

Či ste profík v bicyklovaní alebo nie, môžete sa zapojiť. Na návštevníkov čakajú dve trate. Jedna je ľahšia a druhá pre cyklomachrov. Pozrite si, čo všetko na účastníkov čaká.

Ilustračný obrázok k článku O čo ide? Okolo Žiliny prejde veľký húf cyklistov!
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravené sú dve trasy, dlhá 36 km a krátka 18 km. „Prvý ročník Svijany Snežnický MTB maratón je cyklistické podujatie v blízkosti Žiliny pre aktívnych, ale aj rekreačných cyklistov. Trasa vedie krásnou prírodou v južnej časti Kysuckej vrchoviny. Tú si môžu cyklisti vychutnať prevažne v teréne cyklotrate v katastrálnom území obcí Snežnica, Radoľa, Lopušné Pažite, Dolný Vadičov, Kotrčiná Lúčka, Zástranie a Brodno,“ uviedol manager podujatia Michal Gábor. Pozrite si aj krátky zostrih o náročnosti tratí v našej videogalérií a fotogalérií.

Štart je naplánovaný 20. septembra o 10:00 hod dlhá trasa a o 10:15 hod krátka trasa v obci Snežnica, neďaleko Žiliny. Pre cyklistov je pripravené občerstvenie aj zábava. Na podujatí vystúpi žilinská hudobná skupina NOXCUSE a pripravená je aj tombola pre cyklistov a druhá pre verejnosť. Toto podujatie je pokračovaním nultého ročníka a už teraz je zaregistrovaných viacej cyklistov. „V súčasnosti prebieha registrácia účastníkov, k dnešnému dňu je ich prihlásených 130. Na podujatí očakávame okolo 200 – 300 cyklistov,“ dodal Michal Gábor.

Cyklomaratón ktorý si nenechajste újsť
1
Galéria
Okolo Žiliny bude jazdiť veľký húf cyklistov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM