Zuzana Gadušová Samospráva

Dopravný podnik musel riešiť mimoriadnu udalosť: Po meste boli odstavené trolejbusy, čo sa dialo?!

V pondelok vo večerných hodinách meškali v Žiline trolejbusy. Po meste boli niektoré odstavené na viacerých miestach. Dopravný podnik mesta Žilina riešil mimoriadnu udalosť. Zisťovali sme, čo sa dialo.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik musel riešiť mimoriadnu udalosť: Po meste boli odstavené trolejbusy, čo sa dialo?!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok večer o 18:48 sa stala na trolejovom vedení mimoriadna udalosť. „Išlo o strhnutie časti trakčného vedenia na ulici Matice slovenskej v blízkosti výstupnej zastávky s rovnomenným názvom. Týmto došlo z výpadku napájania úseku trakčného vedenia a znemožneniu prevádzky trolejbusových liniek č. 4,5,6,7 a 14 podľa platného grafikonu,“ vysvetlil námestník dopravno-prevádzkového úseku DPMŽ Ján Šimko. Miesto udalosti a následnú opravu išli okamžite zabezpečiť pracovníci údržby trakčného vedenia.

V akcii záložné vozidlá

Trolejbusy na spomínaných linkách premávali po skrátených trasách. „To znamená po zastávku Jaseňová na sídlisku Solinky, resp. po zastávku Sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince. Dopravní dispečeri vyslali následne na trasy záložné vozidlá, ktoré zabezpečovali kyvadlovú dopravu medzi spomínanými úsekmi na Vlčincoch a Solinkách. Pracovníci údržby zase odťahovali trolejbusy, ktoré sa v momente poruchy nachádzali v úseku bez napätia, na úseky pod napätím, aby mohli vykonávať spoje aspoň na skrátenej trase,“ pokračoval vo vysvetľovaní námestník dopravno-prevádzkového úseku DPMŽ.

Opravy trvali skoro štyri hodiny

Pracovníci zvážali trolejbusy do neskorých nočných hodín. „Celú opravu naši zamestnanci vykonávali až do 22:29 hod. Dopravní dispečeri o tejto situácii informovali prostredníctvom našej web stránky, ako aj na zastávkové informačné panely na zastávkach Hurbanova a Železničná stanica. Je nám ľúto, že k spomínanej udalosti došlo a cestujúcim sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti pri cestovaní v tomto období,“ dodal námestník dopravno-prevádzkového úseku DPMŽ Ján Šimko.

Galéria: Pracovníci Dopravného podniku v Žiline museli riešiť mimoriadnu udalosť
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM