Igor Petrík Správy

Župy ocení významné osobnosti: Navrhnúť ich môžu obyvatelia

Do konca augusta môžu obyvatelia Žilinskej župy posielať svoje tipy na osobnosť Žilinského kraja. Nominovať môžu ľudí, ktorí významnou mierou prispeli k jeho rozvoju a prezentácii.

Ilustračný obrázok k článku Župy ocení významné osobnosti: Navrhnúť ich môžu obyvatelia
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Žilinskej župy môžu po piaty krát navrhnúť významné osobnosti zo svojho okolia, ktoré veľkou mierou prispeli k rozvoju a prezentácii kraja. Ocenení získajú Cenu Žilinského samosprávneho kraja, Pamätnú plaketu alebo Litteras Memoriales, informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková.

"Svoje tipy na tohtoročné osobnosti Žilinského kraja môžu obyvatelia zasielať do 31. augusta v písomnej podobe prostredníctvom pošty, osobne alebo emailom na Úrad Žilinského samosprávneho kraja. Všetky návrhy musia obsahovať charakteristiku zásluh navrhovaných osôb, ich súhlas s nomináciou a odôvodnenie predloženého návrhu,“ spresnila hovorkyňa.

„Obyvatelia našich regiónov každoročne zasielajú zaujímavé tipy na osobnosti a verím, že tento rok nám prinesie mnoho návrhov aj od umeleckých a vedeckých inštitúcií, občianskych združení alebo verejnosti. Vždy som rád, že sa nám takýmto spôsobom darí spoznávať nové osobnosti, ktoré šíria dobré meno Žilinskej župy nielen doma, ale i v zahraničí,“ povedal župan Juraj Blanár.

V roku 2014 získali Cenu Žilinského samosprávneho kraja literárny historik Augustín Maťovčík, športovec a tréner Dušan Ondruš a ľudový umelec Ľubomír Párička. Pamätnú plaketu si v decembri prevzala aj rodina Šulekovcov z Kysúc, ktorá sa venuje ľudovej tvorbe a riaditeľ Mestského divadla v Žiline Anton Šulík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM