Jozef Legéň Rôzne

Žilinský rýchlik dostal poklonu od majstra sveta: Sagan zažil neuveriteľný zážitok!

Španielsky pilot motoristickej formuly 1 Fernando Alonso najprv v nedeľu vystrúhal žilinskému cyklistovi Petrovi Saganovi poklonu a už o dva dni neskôr ho hostil v Maranelle v továrni Ferrari, ktoré zastupuje v prestížnom seriáli F1.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský rýchlik dostal poklonu od majstra sveta: Sagan zažil neuveriteľný zážitok!
Zdroj: Webnoviny.sk

Fernando Alonso hostil slovenského cyklistu v Maranelle v továrni Ferrari, ktoré zastupuje v prestížnom seriáli F1.
„Myslím si však, že Sagan je momentálne vo svete najlepším cyklistom,“ zneli slová 32-ročného Španiela na adresu o deväť rokov mladšieho Slováka.

Okrem prehliadky s odborným výkladom Alonsa dostal Peter Sagan aj úradujúci vicemajster sveta Joaquim Rodríguez šancu zajazdiť si na súkromnom okruhu Fiorano v najsilnejšom cestnom automobile z dielne tejto značky – F12berlinetta. „Mám za sebou skvelý deň. Spoznal som Fernanda a o dva dni neskôr som s ním v Maranelle. O niečom takom sa mi ani nesnívalo,“ poznamenal Peter Sagan v rozhovore pre oficiálny web výrobcu áut Ferrari. Mladý Žilinčan sa pritom s Alonsom videl v nedeľu prvýkrát.

„Prišiel, predstavil sa a pozval ma na návštevu miesta výroby áut Ferrari. Pre niekoho ako som ja, kto je možno väčší fanúšik áut ako bicyklov, to bol neuveriteľný zážitok s návštevou továrne a múzea,“ doplnil líder cyklistického tímu Cannondale.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM