Monika Földešiová Rôzne

Žilinský kraj vracia šport do škôl už štvrtý rok

Žilinská krajská samospráva ponúka stredným školám granty na organizovanie športových aktivít, revitalizáciu a budovanie športovísk a tiež na podporu športových talentov.

(WEBNOVINY) – Pre tento rok vyčlenila takmer 50 tisíc eur, v predchádzajúcich troch rokoch získali školy na 130 športových projektov viac ako 134 tisíc eur. Žilinská krajská samospráva vracia šport do škôl už štvrtý rok, tentoraz vyčlenila na podporu športu na stredných školách takmer 50 tisíc eur. Cez grantový program „Vráťme šport do škôl“ ponúka dotácie na organizovanie športových aktivít, revitalizáciu a budovanie športovísk a tiež na podporu športových talentov. Podľa riaditeľky odboru školstva a športu Dany Weichselgärtner sa takto snažia pritiahnuť k športu v školách nielen žiakov, ale aj ich rodičov, aby sa spoločnými športovými aktivitami zlepšovalo rodinné prostredie i medziľudské vzťahy. Stredné školy, ktorých zriaďovateľom je kraj, môžu žiadať o granty do konca marca.

Minulý rok podporil kraj 38 projektov za viac ako 51 400 eur. Gymnázium na Hlinskej v Žiline za 664 eur nakúpilo rakety a prenosné kurty pre nový atraktívny druh raketového športu speedminton, Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši za 6 640 eur nainštalovala do telocvične nové konštrukcie na basketbalové koše. Obchodná akadémia v Dolnom Kubíne využila dotáciu 663 eur na projekt „Kopni a bež“, v rámci ktorého v šiestich oravských stredných školách zorganizovala turnaje vo futbale dievčat. Spojená škola v Kysuckom Novom Meste za 663 eur nakúpila športový materiál na floorball, Spojená škola z Turian za rovnakú sumu zorganizovala 19. ročník tenisového turnaja pedagógov Kantor open 2009. Za posledné tri roky získali školy na 130 športových projektov viac ako 134 tisíc eur.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM