Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Žilinský kraj nabehol na objednanie u lekára cez internet vo veľkom: Takýto bude trend!

Od roku 2016 môžu pacienti v Žilinskom kraji využívať elektronické objednávanie sa do niektorých ambulancií. Túto možnosť využili už 10 tisíce ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský kraj nabehol na objednanie u lekára cez internet vo veľkom: Takýto bude trend!
Zdroj: TASR

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vlani spustil novinku v bezplatnom objednávaní u lekárov. Na portáli www.objednatvysetrenie.sk sa takýmto spôsobom do dnešného dňa elektronicky objednalo takmer 50-tisíc pacientov. Do systému nedávno pribudli nové ambulancie, ich celkový počet je tak už 72. Informácie pre Žilina 24 poskytla hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

„Manažovať pacientov je potrebné tak, aby nemuseli čakať dlhé hodiny pred ambulanciami a dohadovať sa, kto prišiel prvý. Systém www.objednatvysetrenie.sk túto možnosť ponúka, preto ma teší, že sa nám podarilo získať ďalšie nové ambulancie, ktoré ho začnú v priebehu októbra používať. Ide predovšetkým o štátne nemocnice v Martine a Žiline,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

„Župa dlhodobo komunikuje s lekármi a na elektronický systém objednávania postupne prejdú všetky nemocničné ambulancie v oboch spomínaných mestách,“ tvrdí Lenka Záteková, hovorkyňa ŽSK.

Podľa žilinského župana budú po župných nemocniciach v Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Trstenej a Čadci, kde sa pacienti bezplatne objednávajú od minulého roka, nasledovať aj štátne nemocnice.

Ako uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Anna Majbíková, na nový spôsob manažovania pacientov aktuálne prechádzajú aj lekári ďalších ambulancií. „Ide o alergologickú ambulanciu v Liptovskom Mikuláši a rehabilitačnú ambulanciu v Bytči. Pribudli do nášho systému objednatvysetre­nie.sk a pre pacientov tak budú poskytovať nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale i lepší spôsob objednávania,“ doplnila A. Majbíková.

Podľa nej chce kraj zapojiť čo najviac poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.„Je to jedinečný projekt a skvelá príležitosť. Robíme všetko preto, aby aj lekári pochopili, ako ľahko a rýchlo môžu zefektívniť plánovanie svojich vyšetrení a posunúť zdravotníctvo o ďalší krok bližšie k modernému a kvalitnému trendu,“ dodala.

Predseda ŽSK tiež pripomenul, že systém je lekárom prispôsobený priamo na mieru „Máme veľmi pozitívne reakcie ako z ambulancií, ktoré systém používajú, tak od pacientov. Pochvaľujú si jednoduchosť a rýchle reakcie portálu, prístupný je aj cez mobil, čiže sa k lekárovi objednáte kedykoľvek a kdekoľvek, kde máte pripojenie na internet,“ zdôraznil J. Blanár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Môže vás zaujímať:
Žilina rozkvitne do krásy: Jasene na známej ulici nahradí nádherná alej!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM