Zuzana Gadušová Rôzne

Žilinskí žiaci potešili svoju učiteľku: Objednali naozaj zaujímavú kyticu!

Aj v Žiline odštartoval nový školský rok a študenti sa tak po letnej pauze vrátili do školských lavíc. My sme sa rozhodli urobiť prieskum vo viacerých kvetinárstvach pod Dubňom. Aký zaujímavý nápad vymysleli žiaci v Žiline? A aké sa najviac predávali kvety?

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí žiaci potešili svoju učiteľku: Objednali naozaj zaujímavú kyticu!
Zdroj: Dnes24.sk

V prvý deň školského roka žiaci nezabúdajú na svojich učiteľov. No z nášho prieskumu vyplýva, že hlavne prváci myslia na svoje pani učiteľky. Pýtali sme sa kvetinárok v Žiline v malom obchodíku, ale aj vo väčších kvetinárstvach a zistili sme, že už nie je také populárne kupovať kvety učiteľom na začiatku školského roka.

V Žiline sa najviac predávali kvety po jednom kuse s mašličkou. Top kvetmi boli gerbera a červená šípová ruža. „V prvom rade ku nám chodia rodičia prvákov kupovať kvietky. Staršie deti veľmi málo. Hlavne dnes ráno sme tu mali prvákov s rodičmi, bolo ich tu veľa,“ povedala predavačka z malého obchodíku zo sídliska Vlčince.

Zaujímavý nápad mali žiaci zo žilinskej základnej školy. Objednali si špeciálnu kytičku, v ktorej boli lístky s menami žiakov v ich triede a v strede kytice bolo pero s menom triednej pani učiteľky. „Bolo to zaujímavé, potešilo ma že aspoň niekto mal iniciatívu pre svoju učiteľku“, skonštatovala kvetinárka.

Pýtali sme sa aj vo väčšom kvetinárstve v centre mesta a odpoveď predavačky nás zarazila. „Dnes tu bolo veľmi málo ľudí na to, že je začiatok školského roka. Poviem to na rovinu, my viažeme viac kytíc pre zosnulých ako pre živých. Už to nie je také populárne,“ skonštatovala na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM