Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žilinskí školáci našli peňaženku s veľkým obnosom: Nezaváhali ani na chvíľu!

Žiak žilinskej základnej školy sa ocitol spolu s kamarátmi v zvláštnej situácii. Za svoju pohotovú rakciu sú nominovaní na Detský čin roka.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí školáci našli peňaženku s veľkým obnosom: Nezaváhali ani na chvíľu!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Projekt Detský čin roka už 20 rokov motivuje deti, aby robili dobré skutky. Aj tento rok uzrela svetlo sveta várka nových príbehov z celého Slovenska. Príbehy sú zaradené do niekoľkých kategórií, a to: záchrana ľudského života, pomoc v rodine, pomoc rovesníkom, pomoc prírode, pomoc ľuďom, dobrý nápad, cena Sašky Fischerovej (Malý Veľký čin) a dobrý čin na nete.

Medzi tohtoročnými príspevkami sa objavil aj skutok žilinských školákov. Ten súťaží v kategórii pomoc ľuďom. Siedmaci zo žilinskej ZŠ s MŠ na Ulici sv. Gorazda sa v situácii, v ktorej sa ocitli, zachovali bez váhania správne. Prečítajte si list, ktorý opisuje ich príbeh:

„Jedného dňa sme sa s kamarátmi rozhodli, že oslávime narodeniny jedného z nás. Po skončení vyučovania sme boli všetci pripravení a vyrazili sme na miesto stretnutia. Ako som kráčal, všimol som si ležať na zemi tmavý predmet. Najprv som ho ignoroval, lebo som si myslel, že to ktosi vyhodil nepotrebnú vec. Prišiel som bližšie a zistil som, že na zemi leží peňaženka. Zdvihol som ju a nazrel som do nej. Bola plná peňazí. Zavolal som na kamarátov. Rozhodli sme sa, že ju zanesieme na políciu. Výhoda bola, že budovu polície sme mali po ceste. Keď sme prišli na políciu, vošiel som len ja a vybavil som potrebné veci. Zistil som, že peňaženka patrí jednej staršej panej. Bolo v nej viac ako 1 200 eur. Ešte v ten deň bola peňaženka odovzdaná majiteľke. Neskôr mi neznáma pani poďakovala za záchranu jej peňazí.“

List napísal Daniel Petlák, skutok vykonal Daniel Petlák, Samuel Mucha a Sebastián Hollý. Tento i všetky ďalšie listy zaradené do tohtoročného Detského činu roka nájdete na webe projektu.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM