Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinskí policajti zatkli Bratislavčana (33): Zajatá žena (22), výbušniny a ...

V rukách žilinskej polície skončil 33 ročný Bratislavčan, na ktorého bol vydaný príkaz na zatknutie. Muža vypátrali žilinskí kriminalisti v rodinnom dome. Domová prehliadka odhalila oveľa viac!

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti zatkli Bratislavčana (33): Zajatá žena (22), výbušniny a ...
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Podľa informácií hovorkyne KR PZ v Žiline Jany Balogovej, bol muž bol zadržaný v obci Snežnica. V dome mal Bratislavčan, podľa policajnej správy, proti vôli držať 22 ročné dievča, ktoré mal v nedeľu 8. októbra dopoludnia v Žiline za použitia násilia donútiť, aby nasadla do vozidla Peugeot. Muži zákona ďalej tvrdia, že ju mal odviesť do obce Snežnica do rodinného domu, kde ju mal držať a to aj napriek jej opakovaným prosbám, aby ju odviezol naspäť do Žiliny.

„S ohľadom na osobu podozrivého bol predpoklad, že sa v rodinnom dome môžu nachádzať veci súvisiace s trestnou činnosťou, preto čadčianski policajti požiadali o súhlas na vykonanie domovej prehliadky“, uviedla Balogová.

Pri domovej prehliadke, vykonanej za prítomnosti znalca policajti našli a zaistili 24 kusov nábojov, chemické látky ako dusičnan draselný, čierne prášky na výrobu streliva, zápalné šnúry, petardy, horľavú látku ako toluén.

„Podľa ďalších zistených informácií mal 33 ročný Bratislavčan v garáži v Martine prechovávať hmotu v tvare valca o dĺžke cca 80 cm a priemere cca 8 cm a koženú kapsičku s neznámou látkou. Podľa vykonanej kriminalistickej expertízy má ísť o banskú trhavinu“, doplnila hovorkyňa.

Ako uviedla, 33 ročný Bratislavčan, podozrivý z viacerých trestných činov, je momentálne v rukách žilinskej polície. Nateraz mu hrozí obvinenie z trestných činov nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z trestného činu obmedzovania osobnej slobody.

Zdroj: zilina.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM