Soňa Vanovčanová Od Vás Správy Video

Žilinskí policajti vytiahli z kolóny súkromné auto: Reakcia vnútri, VIDEO ako dôkaz

Muži zákona sprevádzali súkromné vozidlo z kolóny na známej žilinskej križovatke. Ako sa k veci vyjadril policajný hovorca?

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti vytiahli z kolóny súkromné auto: Reakcia vnútri, VIDEO ako dôkaz
Zdroj: TASR

V poobedných hodinách 7. júna dostala redakcia Žilina24 podnet od čitateľa Jozefa (42), ktorý stál na ceste do práce v kolóne pred križovatkou Solinky. Prekvapilo ho, že polícia na služobnom vozidle pomohla súkromnému automobilu predísť čakajúce autá.

„Zaujímalo by ma, či dnes nahlásilo policajné vozidlo použitie majáku v čase 13:46 pri prejazde križovatky pri Metre v smere Rajec – Žilina. Vyzeralo to, ako keby policajti vytiahli kamaráta z kolóny… Mám to aj na kamere, hneď za križovatkou vypli majáky a zvukové hlásenie a modré Subaru, ktoré šlo za policajným autom v závese, pustili pred seba a nechali ho nadmernou rýchlosťou pokračovať v jazde…,“ uviedol čitateľ.

Zdroj: Dnes24.sk

Na dôvod konania žilinskej polície sme sa opýtali hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) SR v Žiline Radka Moravčíka, ktorý redakciu Žilina24 po preverení podnetu informoval o situácii, ktorá je zachytená na videu.

Podľa policajného hovorcu 7. júna 2018 popoludní prijalo operačné stredisko KR PZ v Žiline oznámenie od občana. „Ten uviedol, že ide na motorovom vozidle v smere od Rajeckých Teplíc do nemocnice v Žiline na operáciu, je v kolóne a žiada o pomoc políciu. Z uvedeného dôvodu operačné stredisko ihneď informovalo dostupnú policajnú hliadku, ktorá občana s vozidlom bezpečne vytiahla z kolóny na Rajeckú cestu v Žiline, kde už bol voľný bezproblémový prejazd. Počas presunu policajná hliadka použila výstražné zariadenia na služobnom motorovom vozidle z dôvodu hustoty cestnej premávky,“ vysvetlil Radko Moravčík.

Policajti podľa hovorcu uvedeným konaním naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM