Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinské podchody v štýle street artu: Páčia sa vám? FOTO

V Žiline pribudlo ďalšie umelecké dielo. Tentokrát to nie sú hrady ani svet pod vodou či tváre, ale srdce nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské podchody v štýle street artu: Páčia sa vám? FOTO
10
Galéria

Ponuré podchody či znečistené steny sú pre pouličných umelcov, writerov, výzvou. Naposledy v podchode Nanterskej ulice pribudli graffiti Mariánskeho námestia. Je to už piaty podchod v Žiline, z ktorého bol odstránený takzvaný graffiti smog.

Prvé dva podchody upravil graffitmi Ján Jančár. Jeho vodný svet zdobí od roku 2016 podchod pri Mestskej krytej plavárni, predtým však vymaľoval aj veľký podchod na Ulici Matice slovenskej.
V roku 2017 prešiel revitalizáciou podchod v Budatíne, kde sa pod viaceré diela podpísal Denis, ktorý si stráži svoju identitu, no pod svoje dielo sa podpisuje ako „ARTWALL“. V umení zmeniť prostredie k lepšiemu pokračoval a ešte v to leto pretvoril podchod Nanterskej ulice. Stvárnil v ňom nielen prírodu a dominanty Slovenska, ale aj symboly Žiliny, ktorými sú okrem kopcov aj okolité hrady.
Leto 2018 prinieslo ďalšiu zmenu, tentokrát v druhom podchode „čínskeho múru“, kde pred pár dňami Denis dokončil na pôvodne znečistenej ploche maľbu Mariánskeho námestia.

Zachytili sme pre vás päť plôch v meste, ktoré boli pôvodne nevkusne posprejované a navyše polepené starými plagátmi. Pozrite si našu FOTOGALÉRIU a napíšte do komentárov, ktorý podchod sa vám po zmene páči najviac.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM