Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinská SAD ruší medzinárodný spoj do Brna: Linka je vraj stratová

Slovenská autobusová doprava v Žiline dospela k rozhodnutiu zrušiť medzinárodný diaľkový spoj Žilina - Trenčín - Brno. Je vraj dlhodobo nevyťažený.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská SAD ruší medzinárodný spoj do Brna: Linka je vraj stratová
Zdroj: SAD Žilina

SAD Žilina oznamuje cestujúcej verejnosti, že z dôvodu nedostatočného vyťaženia autobusov dochádza k 1.9.2018 k u­končeniu prevádzky na medzinárodnej diaľkovej linke 511701 Žilina – Trenčín – Brno. Informovala o tom tlačová hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.

„Už dlhšie obdobie sme sledovali pokles frekvencie cestujúcich na tejto linke a k zrušeniu spojov sme pristúpili z ekonomických dôvodov. Medzinárodné autobusové linky sú súčasťou komerčnej dopravy a podmienkou ich prevádzky je rentabilita a ziskovosť. Priznávam, že rozhodnutie sa nerodilo ľahko, keďže linku Žilina – Brno SAD Žilina prevádzkovala nepretržite 50 rokov,“ uviedol Ing. Peter Pobeha, generálny riaditeľ SAD Žilina, a.s.

Nebudú premávať spoje v pracovných dňoch zo Žiliny do Brna s odchodom o 6.00 hod. a z Brna do Žiliny s odchodom o 12.55 hod. a spoje prevádzkované v piatok s odchodom zo Žiliny o 12.00 hod. a z Brna do Žiliny o 17.00 hod.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM