Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinská nemocnica rekonštruuje toalety na prízemí: Dôvodom bol aj tento problém

Žilinská nemocnica aktuálne modernizuje obe sociálne zariadenia na prízemí hlavnej budovy polikliniky. Rekonštrukcia potrvá približne dva týždne.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská nemocnica rekonštruuje toalety na prízemí: Dôvodom bol aj tento problém
Zdroj: FNsP Žilina

Žilinská nemocnica aktuálne modernizuje obe sociálne zariadenia na prízemí hlavnej budovy polikliniky. Rekonštrukcia potrvá približne dva týždne a nadväzuje na už zrealizovanú obnovu recepcie v celkovej výške takmer 15-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa FNsP v Žiline Lenka Záteková.

„Naším cieľom je aj tento rok pokračovať v rekonštrukcii nemocnice, podarilo sa nám dokončiť už mnoho projektov, no stále máme čo robiť. Aktuálne modernizujeme sociálne zariadenia na prízemí polikliniky, kde sme mali veľký problém s vyrážaním odpadu a následným nepríjemným zápachom,“ priblížil generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek. Podľa jeho slov je cieľom nemocnice naďalej zvyšovať kvalitu a komfort. „Prízemie polikliniky je prvým kontaktným bodom pre návštevníkov, ktorí tu idú k svojmu lekárovi či prechádzajú spojovacou chodbou na ďalšie vyšetrenia. Aj preto sme vybudovali úplne novú recepciu a rekonštruujeme záchody i kúpeľne, ktoré sa nám darí takýmto spôsobom postupne obnovovať v celej nemocnici,“ dodal I. Stalmašek.

Do ukončenia prác budú obe sociálne zariadenia na prízemí budovy mimo prevádzky. „K dispozícii sú toalety na ostatných poschodiach polikliniky. Keďže na prízemí sa však nachádza aj bezbariérové zariadenie, ešte minulý rok sme pred začatím rekonštrukcie obnovili toaletu na 1. poschodí a vybudovali tu sociálne zariadenie určené pre pacientov s obmedzenou schopnosťou pohybu. Priestory sú dostupné výťahmi,“ vysvetlil vedúci oddelenia hospodárskych činnosti FNsP ZA Pavol Záň s tým, že počas stavebných prác sa nemocnica ospravedlňuje všetkým návštevníkom a pacientom za znížený komfort.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM