Správy

Žilinčania ukázali veľké srdce: Výťažok z primátorského punču poputuje na potrebnú vec

Finančný výťažok z primátorského punču, ktorý ponúkala žilinská radnica v predvianočnom čase na historickom Mariánskom námestí, poslúži ako príspevok na zakúpenie veľmi potrebného diagnostického prístroja pre mestskú materskú školu, ktorú navštevujú deti s poruchami zraku.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania ukázali veľké srdce: Výťažok z primátorského punču poputuje na potrebnú vec
Zdroj: Dnes24.sk

S blížiacim sa koncom roka 2013 informovalo Mesto Žilina občanov, že výťažok z Primátorského punču, ktorého cena bola dobrovoľná, pôjde na charitatívne účely. Počas troch dní, od 21. do 23. decembra, sa na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí podarilo vyzbierať celkovo 1034,41 €.

Vyzbieraná suma bude slúžiť na zakúpenie diagnostického očného prístroja pre Materskú školu Čajakova 4 v Žiline. K tejto iniciatíve sa pridali aj zamestnanci Mestského úradu v Žiline, ktorí na svojom vianočnom večierku dobrovoľne prispeli sumou 433,20 €. Občania Žiliny i zamestnanci mestského úradu charitatívne prispeli materskej škole sumou 1467,61 €.

„Mnohí spoluobčania i návštevníci Žiliny zareagovali s úprimným nadšením na túto našu iniciatívu. Radi sme nadviazali na užitočnú tradíciu, keď sme napríklad pred rokom takýmto istým spôsobom priamo prispeli na rekonštrukciu Národnej ulice,“ uviedol mestský hovorca Pavol Čorba.

zdroj: Žilina24/tasr
foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM