Rôzne

Žilinčania s najzvláštnejšími menami: Máme tu Zvonimíra aj Šejlu

Mená tradičné i nezvyčajné. Je ich dosť a my sme sa pozreli na tie najzvláštnejšie v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania s najzvláštnejšími menami: Máme tu Zvonimíra aj Šejlu
Zdroj: Dnes24.sk

Každý rodič sa zamyslí hlbšie pri výbere mena svojho potomka. Niektorí sa prikľáňajú k tradičným a známym menám, no nájdu sa aj takí, ktorých očarilo exotické či nezvyčajné meno. S akými menami chodia po svete obyvatelia Žiliny, prezrádzajú údaje zo špecializovaného portálu egov.zilina.sk.

My sme sa zamerali na mená, ktoré majú v celom meste len jediného nositeľa. Medzi také v Žline patria napríklad Ata, Dezika, Zvonimír, Zuchdije, Zečirja, Zinedine, Vuslad, Shpend, Roij, Pius, Narin, Ďzansu ale aj Aiwa, Baškin, Jenal a Fajik.

V Žiline žije aj Felix, Dezider, Perla, Debora, Theo, Tamia, Lívius, Atilla, Justin, Zaira, Inéz, Bernadetta, Zinaida, Šejla, Lórant či Ingeborg.

Medzi ojedinelými krstnými menami v meste sú aj také, ktoré sa skladajú z dvoch mien pred priezviskom – Matteo Vincenzo, Oscar Frank, Mia Valentina, Leonardo Matheus alebo Simeon Chidozie. Nájdu sa aj Žilinčania, ktorí majú krstné mená rovno tri, a to napírklad Sofia Yasmeen Anna, Ester Benedikta Mária, Alexander Jaroslav Thoma a Erendira Maiia Alžbeta.

Foto ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM