Igor Petrík Samospráva

Žilina vyhlásila vojnu alkoholizmu mladých: Chystá sa veľká razia po celom meste!

Mesto Žilina a Žilinský mládežnícky parlament idú bojovať proti alkoholizmu mladistvých. Chcú vyvolať verejnú diskusiu na túto tému a zároveň zvýšiť počet kontrol v prevádzkach.

Ilustračný obrázok k článku Žilina vyhlásila vojnu alkoholizmu mladých: Chystá sa veľká razia po celom meste!
Zdroj: TASR

Žilinský mládežnícky parlament pripravuje kampaň proti alkoholizmu mladistvých. Zámerom je verejná diskusia o tomto probléme a zvýšenie počtu kontrol štátnou a mestskou políciou. Túto aktivitu Žilinského mládežníckeho parlamentu plne podporuje aj primátor mesta Žilina Igor Choma, ktorý si od zvýšených kontrol sľubuje nie len postih predávajúcich, ale aj prevenciu.

„Budem kontaktovať štátnu políciu a dohodneme sa na veľkej razii po celom meste, aby sme skontrolovali nie len bary, kde nalievajú mladistvým, ale aj prevádzky, kde predávajú cigarety mladým ľuďom,“ povedal Choma.

Zároveň vyzval všetkých prevádzkarov a majiteľov barov a prevádzok, aby nepredávali alkohol a cigarety mladistvým osobám, aby dodržiavali verejný poriadok a nočný pokoj. „Z dôvodu opakovaného narušovania nočného pokoja môže mesto pristúpiť aj k zrušeniu nočného prevádzkového času,“ povedal primátor.

Choma dodal, že mesto postupuje podľa Všeobecne záväzného nariadenia o podnikateľskej činnosti a určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM