Tomáš Batiz Hokej

Žilina v existečnom zápase sfúkla Liptákov: Pri debakli aj hetrik Rudolfa Hunu!

Hokejisti Liptovského Mikuláša dostali v 54. kole od Žiliny poriadny debakel.

Ilustračný obrázok k článku Žilina v existečnom zápase sfúkla Liptákov: Pri debakli aj hetrik Rudolfa Hunu!
Foto: Tomáš Batiz

V pre Žilinu existenčnom šesťbodovom súboji sa hral v úvodnej časti svižný hokej bez zbytočného prerušovania. „Vlci“ boli o čosi lepším tímom a aktivitu z úvodných minút premenili na prvý gól v 8. min, keď Jenčík poslal do jazdy puk Rudolfovi Hunovi a ten strelou po ľade prekonal Šimka. O tri minúty už bolo 2:0, keď z obrany podporil útok Matejka, z pravej strany prihral nabiehajúcemu Jenčíkovi, ktorý bez prípravy po druhý raz rozvlnil sieť Liptákov. Domáci mali potom k dispozícii presilovku, ale rovnako ako neskôr hostia ju nedokázali využiť.

Rýchlo sa hralo aj v druhej tretine a na ďalší gól diváci nemuseli čakať dlho. V 24. min vystrelil spomedzi kruhov domáci Rehák, Šimko jeho pokus zblokoval iba vľavo k Surovkovi, ktorý puk poslal po tretí raz do bránky. Liptáci potom v polovici duelu nevyužili presilovku a v 35. min ich po štvrtý raz gólovo potrestal strelou od modrej Bárta, ktorý sa po zranení znovu objavil v zostave Žilinčanov. Gól musel odobriť videorozhodca. Až potom sa z presného zásahu radovali aj hostia, Fučíka v 37. min prekonal Piatka. Liptáci sa prebudili, záver druhej časti dohrávali v početnej výhode, ale Fučíka neprekonali.

Skrátenú presilovku hostia na začiatku tretej časti nevyužili a o chvíľu za to pykali. „Vlci“ sa dostali do prečíslenia a po peknej prihrávke Hvilu skóroval do odkrytej bránky Podešva. Po jeho prihrávke sa v 46. min počas presilovky mohol z gólu tešiť aj ďalší navrátilec do žilinskej zostavy Jakub Ručkay, ale Šimko predviedol pohotový zákrok. V 48. min sa Rudolf Huna presadil opäť, keď Jenčíkov pokus Šimko vyrazil, domáci kapitán sa rýchlo zorientoval a puk poslal do siete. Desať minút pred koncom sa potom pustili do seba Ručkay s Uhríkom a ich bitku ukončili až arbitri. Mikuláš z toho vyťažil presilovku, ale domáci dobre bránili a hostia v nej nedokázali nič vymyslieť. Takisto aj v následnej početnej výhode Žiliny a ďalšej presilovke hostí, po ktorej mohol pridať ďalší žilinský gól Rehák, ale pri jeho strele pomohla Šimkovi žrď. V predposlednej minúte sa ešte pobili Marek Hudec s Matejom Bačom. Hosťujúci hráč síce vyhral v tomto súboji, ale celkovo ťahali za kratší koniec hostia, ktorých náskok pred Žilinou je po výhre domácich už len trojbodový.

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

  • Góly: 8. Rud. Huna (Jenčík, Mar. Hudec), 11. Jenčík (Matejka), 24. Surovka (Dom. Rehák), 35. Bárta (Rud. Huna, J. Ručkay), 42. Podešva (Hvila), 48. Rud. Huna (Jenčík) – 37. Piatka (Uhrík, Nádašdi).
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM