Jozef Legéň Hokej

Žilina naďalej valcuje: Vlkom sa trpezlivá hra vo Zvolene vyplatila

Žilinskí hokejisti majú formu. V posledných zápasoch vyhrávajú aj s papierovo ťažšími súpermi. Tentokrát si poradili so Zvolenom a na ich domácom ľade ich porazili v pomere 2:4.

Ilustračný obrázok k článku Žilina naďalej valcuje: Vlkom sa trpezlivá hra vo Zvolene vyplatila
Zdroj: TASR

Zvolen nastúpil do zápasu s novou posilou v defenzíve, obrancom Jaroslavom Obšutom. Už v 67. sekunde po chybnej rozohrávke brankára Laca vsietil vedúci gól Huňady. O dve minúty nato tečoval nastrelený puk pred domácu bránku za Šimkov chrbát Novák a bolo vyrovnané – 1:1. V 8. minúte sa dopustila žilinská obrana chyby, ktorú potrestal druhým gólom v zápase Huňady.

Druhá tretina gól nepriniesla, keďže mužstvá si nedokázali vytvoriť výraznejšie gólové šance. V 25. minúte sa k peknej akcii dopracovali domáci. Brabenec obišiel súperovu bránku, ale Peter Zuzin nastrelil puk po prihrávke od spoluhráča len do brankára Laca. O sedem minút neskôr nevyšla strela ani samotnému Brabencovi. V závere tretiny ešte domáci pritlačili, hostia však hrali v obrane pozorne a Zvolenčanov do gólových príležitostí nepúšťali.

V 45. minúte tretej časti hry si nahodený puk Macejku nešťastne zrazil do vlastnej bránky Pokovič a skóre stretnutia bolo vyrovnané. Po tomto góle Žilinčania ožili a v nasledujúcich minútach dokonalým spôsobom otočili zápas. Macejka s prehľadom prekonal domáceho brankára Šimka aj v 52. minúte a po 23 sekundách Dlouhý delovkou od modrej čiary zvýšil na 4:2, čím zabezpečil Žiline víťazstvo a zisk troch bodov z majstrovské­ho ľadu.

Hlasy trénerov

Lubomír Oslizlo, tréner Zvolena: „Vstup do zápasu nám vyšiel a v prvej tretine sme hrali to, čo sme si povedali. V druhej časti hry sme už neboli dostatočne agresívni a nepodarilo sa nám zvýšiť skóre. V tretej tretine sme si dali vlastný gól a potom sme dostali ďalšie dva lacné. Mužstvo nenašlo silu s tým niečo urobiť.“

Jan Neliba, tréner Žiliny: „Do zápasu sme nevstúpili dobre. Prvý gól, ktorý sme inkasovali, bol lacný. Lepší pohyb sme mali až v druhej tretine a naša trpezlivá hra sa nám nakoniec vyplatila.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM