Igor Petrík Samospráva

Žilina ide žiadať o dotáciu 400 000 eur: V týchto škôlkach chce mesto rozšíriť kapacity...

Mesto Žilina sa bude uchádzať o dotáciu z ministerstva školstva na rozšírenie kapacít materských škôl. Podľa primátora Igora Chomu je jej odhadovaná výška okolo 400-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Žilina ide žiadať o dotáciu 400 000 eur: V týchto škôlkach chce mesto rozšíriť kapacity...
Zdroj: TASR

Žilinská radnica bude reagovať na výzvu ministerstva školstva na rozšírenie kapacít materských škôl a požiada o približne 400-tisícovú dotáciu pre dve materské školy. Ide o škôlky Čajakova 4 a Limbová 26, oznámil to primátor Igor Choma na pondelkovej tlačovej konferencii.

„V materskej škole Limbová 26 pôjde o stavebno-technické úpravy nevyužitých priestorov základnej školy Limbová 30, kde by mali vzniknúť dve triedy materskej školy s kapacitou 50 miest. V materskej škole Čajakova 4 pôjde o nadstavbu existujúcej budovy, čím vzniknú dve triedy. Z toho jedna trieda pre deti so zrakovým postihnutím, s kapacitou 32 miest,“ povedal Choma.

Doplnil, že radnica spravuje 21 samostatných materských škôl a päť škôlok, ktoré sú súčasťou základných škôl. „Počet tried je 107, počet detí 2375. Kapacitne sú všetky materské školy obsadené na 100 percent. V rámci všetkých materských škôl je aktuálne voľných asi sedem miest v triedach pre predškolákov,“ uzavrel primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM