Rôzne

Mesto má novú spoločnosť: V Žiline bude spravovať až 980 bytov

Slávnostné otvorenie priestorov novej žilinskej mestskej spoločnosti ŽILBYT, s.r.o. sa uskutočnilo v pondelok 17. decembra na Nanterskej ulici na Vlčincoch, bude spravovať mestské nájomné byty a nebytové priestory Mesta Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má novú spoločnosť: V Žiline bude spravovať až 980 bytov
Foto: Iveta Hrabovská

Založenie spoločnosti ŽILBYT, s.r.o. bolo schválené na mestskom zastupiteľstve dňa 21. júna 2012. Jediným spoločníkom a stopercentným vlastníkom je Mesto Žilina. Hlavnou činnosťou spoločnosti bude správa bytov a nebytových priestorov vo vlastníctve Mesta, ktoré bude vykonávať všetky práva a povinnosti spoločníka a zakladateľa v spoločnosti, vždy na základe predchádzajúceho rozhodnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline. Od 1. januára 2013 bude v správe spoločnosti 980 bytov a 68 nebytových priestorov vrátane garáží.

„Vznik tejto spoločnosti je výsledkom úsilia Mesta Žilina byť čoraz bližšie k občanom. Vedenie Žilbytu spraví všetko pre to, aby nájomníci boli spokojní so službami správcu mestských nájomných bytov,“ skonštatoval primátor mesta Igor Choma.

Nájomníci v týchto dňoch dostávajú do svojich schránok informácie o zmene správcu bytov a nebytových priestorov. Dôležité je, že všetky úhrady budú nájomníci naďalej vykonávať ako doposiaľ a nie je potrebné vykonávať žiadne zmeny v platbách. Všetky potrebné informácie nájdu nájomníci na stránke www.zilbyt.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM