Iveta Hrabovská Rôzne

Zbavte sa elektroodpadu: V Žiline bude jarný zber

Mesto Žilina, v spolupráci so združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu – Envidom, zabezpečuje vo všetkých mestských častiach zber starého elektroodpadu, ktorý môžu občania bezplatne priniesť v určenom čase na stojiská, rozmiestnené po celom meste.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa elektroodpadu: V Žiline bude jarný zber
Foto: Iveta Hrabovská

Za elektroodpad sa považujú najmä chladničky, práčky, televízory, rádia, počítače, monitory, varné kanvice a iný elektroodpad.

V sobotu 16. marca 2013 sa uskutoční zber elektroodpadu v týchto mestských častiach: Považský Chlmec, Vranie, Brodno, Budatín, Zádubnie, Zástranie, Mojšová Lúčka, Bytčica, Bánová, Závodie, Rosinky, Trnové, Strážov a Žilinská Lehota.

V sobotu 23. marca 2013 sa bude elektroodpad zbierať v centre mesta (Staré mesto, Malá Praha), na sídliskách (Vlčince, Solinky, Hliny a Hájik), ako aj na Bôriku a v Celulózke.

„Teší ma, že túto formu zberu využíva čoraz viac občanov, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie a svoj elektroodpad prinesú ku kontajnerom. Vďaka tomu v našom meste nebudú vznikať nové čierne skládky a celá Žilina bude čistejšia,“ konštatuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Podrobný harmonogram a rozpis stojísk nájdete na oficiálnych stránkach Mesta Žilina: www.zilina.sk v rubrike Spravodajstvo, na informačnej tabuli pred budovou Mestského úradu v Žiline, vo vozidlách MHD ako aj v regionálnych médiách.

Zberné dvory fungujú celoročne

Občania Žiliny (po predložení preukazu totožnosti) majú počas celého roka možnosť bezplatne doniesť 500 kg objemných odpadov do dvoch žilinských zberných dvorov. Ide napr. o nábytok, chladničky, televízory, pneumatiky, akumulátory, elektroniku, bytové jadrá a ďalšie nadrozmerné odpady.

• zberný dvor v Považskom Chlmci (pracovné dni od 7.00 do 15.00 hod.) • zberný dvor na Jánošíkovej ulici v centre mesta (pracovné dni od 10.00 do 18.00 hod., v sobotu od 8.00 do 12.00 hod.)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM