Michal Demjanovič Rôzne

Zaujímavý postreh Mariány (34) z predvianočnej Žiliny: Ľudia sú milší ako inokedy

Už v týchto dňoch môžeme vidieť zaplnené parkoviská, plné nákupné košíky a dlhé rady. Zisťovali sme v uliciach mesta, či aj Žilinčania zažívajú predvianočný zhon.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý postreh Mariány (34) z predvianočnej Žiliny: Ľudia sú milší ako inokedy
25
Galéria
Zdroj: TASR

Každý rok si mnoho z nás vraví, že si pred tými nasledujúcimi Vianocami doprajeme pokoj a nebudeme zažívať typický predvianočný zhon. Nakoniec to však dopadne tak, že sa zastavíme až počas štedrej večere. Zisťovali sme, ako sú na tom obyvatelia Žiliny.

Vianočné upratovanie, zháňanie darčekov, nepriaznivé počasie a samé stresujúce faktory. Pozná to asi každý. Vianoce sa pomaly blížia a vy neviete čo skôr. Toto obdobie je oveľa náročnejšie ako inokedy. Psychológovia upozorňujú každoročne na vianočné nákupy, ktoré sú také stresujúce. Zisťovali sme v uliciach mesta, ako prežívajú zhon Žilinčania.

„Predvianočný zhon zažívam veľmi intenzívne. Myslím si, že to k tomuto obdobiu patrí. Veľmi sa mi páči, že v centre stretávam veľa ľudí, ktorí sa mi zdajú milší ako inokedy. Čo sa týka darčekov, tie už mám nakúpené, vlastne, chýba mi už len jeden pre moju maminu," hovorí Mariana (34).

„Predvianočný zhon momentálne vôbec necítim, zlom pre mňa nastane budúci týždeň. Vnímam ho však cez ľudí na okolo, hlavne keď prechádzam mestom. Všimol som si veľa ľudí v nákupných centrách, ktorý sa naháňajú pri nakupovaní darčekov. Ja ich nakupujem na poslednú chvíľu, až teraz začínam mať stres,“ smeje sa študent Richard (23).

„Toto obdobie je pre mňa veľmi stresujúce, a najhoršie nás ešte len čaká. Túto skúsenosť viem potvrdiť aj z pohľadu predavačky. Prichádza obdobie kedy sa vlastne nezastavíme a ľudia sa akoby zbláznili. Teším sa až to všetko prejde,“ prezrádza svoj pohľad pani Jana (42).

„Nemám rád nakupovanie. Tieto veci ma na starosti moja manželka, takže tieto veci idú mimo mňa. Čo vnímam sú plné parkoviska a ľudia, ktorí sa všade ponáhľajú. Úprimne si však myslím, že rozdiely sa zmenšujú a ľudia sú uponáhľaní počas celého roka. Je smutné, že sa nevedia zastaviť ani počas sviatkov. Ja sa snažím myslieť nato aby som bol viac so svojou rodinou, aj preto plánujem po Vianociach výlet s celou rodinou,“ dodáva Jozef (47).

Foto: ilustračné

FOTO: Žilina dýcha Vianocami
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM